Tips&Trix | Paravantrolling med stora jiggar vertikalt efter gädda


Paravantrolling med stora jiggar. Många flötestrollar med mört nu på hösten, Jag tänkte tipsa om något jag i helgen fick bekräftat att det fungerade av egen erfarenhet. Själv undviker jag mört ända fram tills ismetesperioden börjar, dels för att det är sånt jox att hålla liv på mörten(Visst fungerar dött agn med) och dels för att jag inte hinner ägna mig tid till att meta mörten själv, visst kan man betala 4-8kr\st för en mört beroende på storlek, men det lockar inte mig längre, möjligtvis till isfisket!

Jag vill också tillägga att detta fungerar alldeles utmärkt med att använda andra märken än just dom jag använt mig av, men jag tycker dessa är prisvärda och ser riktigt gifta ut!
Det man behöver är en sidoparavan som klarar en del vikt, jag använder mig av black beast paravaner, det står att den klarar en wobbler upp till 150gr, men jag gjorde ändå ett försök med en 100gr jiggskalle just för att jag vill ha den vertikalt från paravanen för att enkelt kunna ställa in vilket djup jag vill ha den på, samt en lämplig jigg till skallen och det fungerar trots att skallen tillsammans med jiggen väger en del.

Jag börjar med att klippa skallen på jiggen, strax efter ”gällocket” blir perfekt!

Mäter med jighuvudet vart jiggen ska klippas.


Kanske ni funderar över vart krokarna är någonstans, men det kommer med en enkel lösning av stingerkrokar och sådana kan man självklart göra själv om man har material till det, men jag valde att köpa färdiga och anpassade för just dessa jiggar.

Vissa jiggar är utav lite hårdare material än andra, men då tar man enkelt hjälp av saxen man använde för att klippa av huvudet på jiggen.


2 av 3 fiskar från helgen togs på just denna idé som jag kom underfund med en kväll då jag låg i sängen och hade svårt att somna!
Kanske inte bästa referenserna i storlek att presentera, men det kommer garanterat större fiskar snart!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments