Mieko Predator jiggar visar vägen till ett lyckat gäddfiske


Mieko predator jiggar till gäddfiske i Marma stog på agendan, vi vaknade kring sjutiden av en tjock dimma låg över hela Skutskär, termometern stod på endast 1,6+ grader.

Vi kom ut på sjön strax före niotiden, Kjell Bohlin var redan på plats ett par timmar tidigare och provat fisket uppströms utan några som helst framgångar rapporterade han.
Att vi började fisket kring hällholmen blev ett faktum, i med grejerna och en förväntansfull dag hade börjat.

Jag har själv haft bäst fiske i tjockdimma, idag var en typisk sån dag!

Första paravanen dyker och Sofi får äran att ta det första hugget!

Upp kommer en gädda på 5,2kg och kring 100cm och tog på en Mieko Predator shad, riktigt bra start tänkte vi!

Inom loppet av 30minuter så hade vi fått ytterligare en fisk, även den tog frun, den valde också att ta på en Predator tail, alla wobblers vi provade idag var iskalla jämnfört med jiggarna! Fisken vägde kring 4-5kg, snabb avkrokning och i med grejerna igen, kändes som en bra start!

Sen tar det en längre stund, dimman lättnar en del och vinden mojnar, riktigt behagligt blev det. Men dessvärre blir fisket sämre och längre mellan huggen.

Kjell Bohlin gör oss sällskap nere vid Hällholmen.

Spooky halloween-hällholmen!


Jag står och planerar rutten som avgör om jag ska lyckas fånga en fisk idag eller inte, nästa hugg var mitt!


Eftersom jag är så säker på min grej, så säger jag åt frun att nu kommer branten jag planerat att köra över, nu kommer det snart hugga säger jag, paravanen kommer strax över branten och tvärdyker!

Nu var det äntligen min tur att ta tag i spöt, ordning och reda och välplanerat hur vi skulle göra, Sofi tar sin ställning i akt, vevar in de andra spöna och plockar fram vågen och avkrokningstången, medans jag krokar av fisken plockar hon fram kameran, allt för att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt!

Upp kommer största och sista fisken för dagen, en gädda på 6,8kg tagen på Mieko Predator tail i färgen chocken, denna jigg var även bäst idag och JA, jag rekommenderar den varmt för att den helt enkelt är GRYM! Det har den även visat på tidigare turer!

Skitfiske och på återseénde!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments