Gavleån | Jakten på första godkända öringen.


Idag är det farsdag, så varför inte ta ställning i akt och fördriva tiden med lite öringsfiske, vilket är ganska ovanligt från min sida.

Jag mötte upp Niklas Lövstedt vid den bestäma platsen kl.10, riggade och klara beger vi oss mot första stället där jag hade respons av öringar förra året, men idag var det ingen som ville visa sig så vi beslöt oss att gå nerströms till handikappsbryggan och där träffar vi även på Andreas Lindberg och Tony ”Gavleöring” Berggren.

Tony hade varit där sedan halv åtta, men inte kännt några kontakter med åns öringar. Men det var även fler på plats, några flugfiskare och nån spinnfiskare. Där vittnar dom om att det åtminstone kommit upp 2st öringar varav ena på 76cm.

Vi fiskar med Tony och Andreas en stund innan dom beslutar att röra sig lite högre upp, dom stannar till ungefär där jag och Niklas började vår dag. En stund senare ringer det i telefonen och Andreas frågar mig om jag såg mms:t han skickade.

Eftersom jag inte fått något så berättade han att han haft en riktigt feting på sina prylar, men det bar bara iväg och fanns ingen chans att följa efter fisken där dom stod, men även att han fått en öring! Tony hade fått drilla han med!

Ivriga som vi var både jag och Niklas, ansluter vi till grabbarna och där får vi även se fisken som blivit tagen, samtidigt som vi fick en bekräftelse om att det verkligen fanns fisk, så taggade vi till.
Medans grabbarna begav sig hemmåt.Vi väljer att kämpa vidare, till slut får jag en ordentligt skjus i prylarna men lossnar lika fort som jag gör ett mothugg, ordet fan råkade ploppa ut ur min mun, vilket i sig är ganska förståligt!Nåväl, vi får se om det blir ännu en tur till de övredelarna av ån, Variation förnöjer, känner mig aningen mätt på båtfiske efter gädda, ser verkligen fram emot att istiden börjar nära mig då det kryper i kroppen på mig att få ismeta både gös och gädda!

Att komma hem till ett fikadukat bord för att fira farsdag tillsammans med barnen och frun var pricket över i:t den här dagen!

Skitfiske och på återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments