Mieko Predator tail lurade jag min livs längsta gädda


Idag stog det gäddfiske i Marma på schemat, idag gästade faktiskt brorsan, första turen i min ”nyinköpta” båt för hans del! Men förhoppningsvis inte den sista!

Vi betade av hällholmen utan framgång på våra plast\gummi beten, det var 4-5st andra båtar på plats, de flesta flötestrollade och det verkar varit rätt melodi idag.
Efter ett par timmars fiske där, så beslutar vi oss för att åka uppströms i älven, raka vägen till ”spökplatsen” som min fru kallar det!

Väl där får vi ut paravanerna och dom vackra Mieko predator tail jiggarna! Efter några minuter bestämmer jag mig att koppla av en stund med en kopp kaffe, då dyker den ena paravanen och konstaterar att något fallit i smaken på Mieko predator tail jiggen., vi hade redan sen tidigare bestämt att jag skulle ta första hugget, men brosan snor spöt framför näsan på mig medans jag glatt får dricka upp min kopp och se han drilla dagens första gädda på cirka 3-4kg.

Vi fortsätter beta av det topp-hemliga stället, En stund senare när kaffet låg i magen och värmde så var det åter igen dags för att en av paravanerna att dyka, den här gången är jag med i matchen och greppar tag i spöt innan turmongot hinner före!

Ja brosan hade verkligen tur och inte norpa denna fisk med, då han var ute efter dom större!

Vi fortsätter fiska av samma ställe och det tar inte någon längre stund innan hela spöt böjer sig samtidigt som paravanen försvinner och linan löper!
Snabb som en vessla så stjäl jag spöt framför ögonen på brosan och säger ”-Den här är min!!!”, Rättvist med tanke på att han tog min fisk tänkte jag! Nåväl, dagens häftigaste match blir av, gäddan ger sig inte!
Det tar en längre stund innan jag ens får se skymten av fisken, skojade lite med brosan först och sa att det var en livfull 2-3kg gädda, men det kändes betydligt bättre! tankar kring om det var ett nytt pb flög runt i huvudet!

När jag väl får träffa damen, så var hon långt ifrån lika vacker som jag tänkt, massor av iglar längs hela ryggen, den här måste legat länge på samma plats!
Saknade även former, påminde lite om en större slips.

När jag väl fått tag i gälgreppet för att lyfta i henne ur båten så märker jag direkt vilken lång fisk det var! Detta måste verkligen vara nytt personbästa!
Och det var det på sätt och vis, även om det inte var på vikten så var det på åtminstone på längden!
6,34kg fördelat på 110cm! tagen på Mieko Predator tail i färgen blå\silver


Hade den här gäddan varit uppäten som dom borde vara vid den här årstiden, så hade den vägt ganska så mycket mer och troligtvis varit ett personbästa i antal kilon med! Buken var alldeles tom.

Vid release så simmade hon ganska snabbt åter igen ner till botten där hon hörde hemma. Hoppas vi ses igen när du fått lite hull på din slanka kropp!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments