Marma | Gästade Peter Widmark i hans båt


Idag blev det en kortare sväng med Peter Widmark ute i Marma, eller ja, det blev ändå 6 timmar fiske.

Det började med att klockan ringer 07:00, trött och sliten från gårdagen bestämmer jag mig för att kliva upp en halvtimme senare, får i mig en snabb frukost som frun gjort i ordning, en kvart senare sitter jag i bilen påväg ut till Marma för ett kärt återbesök, men idag gästade jag Widmark i hans Silver shark båt, det var en riktigt kraftig dimma, påminde om gårdagen, så mina förväntningar var ungefär lika stora som igår!

Fisket går riktigt trögt, vi ser ett par båtar som drillat fisk, verkade som flötestrolling med mört var melodin idag, men vi nötte vidare med både jiggar och wobblers.
Vi fiskar av hällholmen för att bege oss uppströms när dimman har lättnat en del.

Väl där så ska jag lägga ut min butch perch som jag lånat av Peter, efter det att linan löpt ut och jag ska precis till att sätta spöt i hållaren så börjar det knycka i andra änden, först till en början tänkte jag bottennapp! men det började gå i sidled så jag misstänkte lite chockat att det var en gädda på runt 2kg!

Snabbt foto av Peter innan det fick gå tillbaka.

Jakten efter de stora fortsatte och så förblev det idag då dom valde att hålla sig borta, men vi hade riktigt trevligt i båten åtminstone!

Vi åker nerströms igen för att prova lite andra platser nedanför hällholmen, inte där heller får vi några kontakt med fiskarna, så vi beslutar oss att bege oss till hällholmen för att fördriva tiden där den sista timmen som vi tänkt fiska.

Plötsligt skriker det från rullen på Peters sida, han är snabbare än blixten och tar tag i spöt och gör ett bestämt mothugg! Medans han drillar fisken plockar jag in de andra spöna, väl intill båtkanten så konstaterar vi att den var ungefär i samma storlek som min.

Hittade även på Cecilia ”Syrran” Grönberg ute i Marmafjärden idag.

Hoppas faktiskt att kylan håller sig undan i veckan, skulle jätte gärna hinna med att köra åtminstone ett båtpass till, men vart och när det blir är fortfarande oklart!

Skitfiske så länge!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments