Ismete | Monstergäddan lurades på hemligt vatten!


Idag var det åter igen dags att prova på ismete efter gädda, Jag hade blivit lovad att följa med på fisket om jag lovade att använda ögonbindel, vilket jag givetvis gjorde både på vägen dit och hem, det var dock svårt att köra, men vi kom hem helskinnade!
Klockan ringde redan 05:30, Sömnen över natten var inte särskilt bra, sov endast 2-3 timmar sammanlagt. Hämtade upp Pirre strax efter kl.6, packade i hans fiskegrejor i bilen och tog avfart mot Preem för att möta upp en trött Markus Kyller som ramlade in en kort stund senare.

Nåväl nog med prat och det var dags att ta avfärd och hämta upp både Patrick Holmström och ett gäng mörtar.

Vi kommer ut till det hemliga vattnet kring 07:00, efter en hel del traskade i djupsnö så möts vi upp av dagens fiskevatten, på ytan av isen så var det givetvis snöblask på cirka 1dm, vilket gjorde det svårt att både dra pulkan men även musklerna i benen satts på prov (musklerna i mina ben är obefintlig).

Alla spön utsatta och klara kring klockan åtta.

Nu började väntan… Ett fäll kommer ganska snabbt, men tyvärr led det även till en bommad sådan, en lång stund senare fäller samma vippa igen, även den här gången gick vi bet.

Nåväl… Nu hade vi hunnit skotta fram ett läger där vi tände en brasa som alltid är uppskattat vid denna mörka årstid.

Fäll nummer 3 kommer Markus springer som en gasell över stöpisen, sprutar vatten åt alla håll och kanter!
Den här gången sitter fisken!

Markus tycker de känns relativt stort, självklart lär då jag fråga vad relativt stort innebär för honom, 4-5kg svarade han snabbt!
Nåväl vidare i drillningen så säger han att den är riktigt stor! Gissar kring 9-10kg, oj tyckte jag, växte han så mycket på en mört! Jisses, hade svårt att tro det även om jag bara sätt skallen på fisken.


Markus Kyller drar personbästa på 11,14kg fördelat på 117cm! Stort jäkla grattis!

Riktigt kul när nya vatten levererar exemplariska madamer! Ja.. Detta är verkligen den största gädda jag sett i verkligheten.
Efter mycket kramande och grattade om fisken så satt vi senare vid lägerelden. Jag var fortfarande helt i chock och är ännu, detta var en traumatisk upplevelse på ett positivt sätt!
Sammanlagt blev det 1 pikemadame och 3st slipsnissar idag, fiskarna togs av Markus och Patrick. Jag och Pirre fick åka hem med svansen mellan benen. Men nästa gång då jäkl…!

Skitfiske och på återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments