Ismete | Premiär för säsongen 2012/2013!


Idag var det äntligen dags för ismetespremiär. Dagen var sedan igår bestämd att den skulle spenderas tillsammans med Pirre Westin samt frun.
Men dagen började inte bra, vaknade med 3st missade samtal och ett sms från Pirre, självklart hade vi försovit oss!

Hade sagt tidigare till Pirre att vi skulle vara klara mellan halv åtta-åtta snåret. Men så blev det inte, vi stressade ihop allt på morgonkvisten medans Pirre kom in på en kopp kaffe och åt sin frukost. Efter allt var packat så åkte vi förbi syrran och lämnade barnen där, sen bar det äntligen iväg .

Vi hade tänkt att vi skulle haft grejorna ute redan klockan nio, men idag blev det inte först strax efter tio-tiden, vi hade en väldigt lång vandring att utföra. Snöns djup varierade allt från 2cm upp till 20-30cm. Men glatt traskade vi till vår spot, för att äntligen få i prylarna i vattnet efter lite borrande i isen.


Eftersom fisken lyste med sin frånvaro så tog jag ställning i akt och tog fram kameran för att fotografera lite.


Efter långa timmar utan några som helst fällningar och ett väderomslag från snö och dimma till sol och en temperatur som låg kring nollan gjorde det riktigt behagligt.

Förmiddagen blev till eftermiddag och Pirre hade tappat hoppet om att få drilla, så vi beslutar att ta en rundtur för att kolla om hålen behövde vaskas. När vi precis anländer till ett av Pirres spön så bjällrar det till och linan löper! Äntligen!


Där satt den! Premiärfisken för Pirres del en gädda på 7,8kg fördelat på 112cm Grattis!

Till er som ser vart vi har varit och tänkt göra ett ismetespass där. Se till att ta det riktigt varsamt och att isen är riktigt tjock där ni fiskar då tygden av snön gör att isen sviktar en hel del! Själv kommer jag avvakta med detta ställe ett tag till!
Givetvis gäller detta alla er där ute som befinner sig ute på isarna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments