Pimpel | Andra passet levererade röding på kilot! (Nytt pb)

Första rödingen för dagen.
För en vecka sedan var jag och fiskade röding för första gången med Peter Söder, idag var det dags igen för lite fredagsmys ute på samma vatten som vi fiskade förra veckan.

Simon Söder var också med idag som är en gammal bekant som jag kände igen från jobbet förrut, men han är även en släkting till Peter, han var ungefär lika gröngöling som mig på detta, då han aldrig pimplat efter röding förrut.

När vi anländer till ”holken” där man köper fiskekort, så träffar vi givetvis på Janne som också var med förra fredagen ute på isen med oss med sig hade han sin vän Johan(Som jag vill minnas att han heter).

Nåväl.. Gröngöling eller inte, men Simon blir första man till att få kämpa med en av vattnets krigare, men tyvärr lossnar den på vägen upp, hoppet steg enormt även om vi kanske bara hunnit fiska knappa 15minuter.

Sen var det min tur att få några små dutt på grejorna innan den bestämde sig att verkligen hugga, upp kommer en röding på 5,2hg, riktigt nära personbästa som ligger på 0,54hg.

Nollan blev därmed spräckt vilket kändes riktigt skönt!

Vi fortsätter fisket och jag lägger ner mitt spö på min tripodd som jag hade med mig och monterade en vippa på det, tar inte längre stund innan vippan löser ut framför ögonen på mig, ordentligt hårt hugg, tar tag i spöt och skruvar åt slirbromsen och gör ett typiskt SUOMELA-MOTHUGG! Känner att det är en skaplig fisk, men tyvärr lossnar den strax där efter.

Surt! Men jag lät grejorna fortsätta ligga i 5minuter ihopp om att den skulle hugga igen, men så blev inte fallet så jag vevar upp min rigg för att inspektera mina maggots fortfarande var kvar, när väl reven var uppvevad så fanns det varken maggots, krokar eller rödingblänket, det enda som fanns kvar var mitt gröna ufoblink, gissa om jag blev något överraskad…

Får låna en rigg utav Peter som hade färdiga sittandes på andra spön som stod i spöstället på pulkan, riktigt tacksam och så kunde jag fiska vidare!

Nästa man på turordningen blev Johan, men den här fisken var varken liten eller röd, det blev en öring för hans del som vikten låg på strax under kilot!
Johan med en fin Öring
Nu hade jag planer på att borra ett nytt hål, då aktiviteten från fiskarna försvann, gjorde även en hastig förflyttning till ännu ett hål som kändes riktigt bra!

Monterar spöt i tripodden med vippan, brist på aktivitet går jag dit och sätter mig för att rycka lite i spöt, kände att det var något där som bara pillade på maggoten, så hoppet steg om nu ska det smälla på, tyvärr försvann fisken och hungern i mig hade börjat ta över.

Peter hade för en stund sedan tänt grillen, jag gräver mig vansinnig i väskan efter korvarna som jag trodde att jag packat ner, men där fanns dem inte, utan dom blev kvarglömda på diskbänken hemma. Men Peter som börjar bli räddaren i nöden hade med sig hamburgare som vi grillade på och som efterätt så bjöd även Simon på riktigt goda choritzos!

Mätt och belåten återvänder jag till min hål, där mitt spö stod i stället undertiden jag åt, greppar tag i spöt och fortsätter pimplandet, känner ganska snabbt några knyck i linan.
Men det här skulle visa sig vara en riktigt fjantig röding som jag fick lirka med ett tag innan den beslöt sig för att verkligen ta en riktig tugga på maggoten.

Mothugget sitter perfekt, fisken blir krokad och jag börjar drilla fisk, jag har ännu inte sagt något om att jag drillar fisken, men den kändes bättre, pulsen stiger och adrenalinet gör sig närvarande, en kort stund därefter frågar Peter om jag har fisk. Bråkar vidare med fisken som verkligen inte vill upp ur hålet, men med lite lirkande så får ja upp huvudet mot hålet och tar tag i linan och lyfter upp fisken oavanför isen och i samma sekund som hela fisken är uppe så går linan av, men den här gången slipper inte fisken undan!
1kg röding
Fotografering och vägning och vågen visar prick 1,00kg, Äntligen en röding på kilot!
Röding 1kg
En kort stund därefter så blir det Simons tur att få ett hugg, precis som för mig så var det ett riktigt daltande innan fisken ville ta en ordentlig tugga, men den satt och fisken kommer upp, en röding på cirka 6-7hg!
Simon med en röding
Sen tog det inte lång stund innan det var Peters tur att äntligen få spöt böjd av en röding!
Peter med en röding
Skönt att spräcka nollan efter många men försiktiga hugg!

Johan som tidigare drog öringen, ville inte själv vara sämre, han drog en riktigt fin röding på strax över 8hg!
Fin röding
Röding
Fina fiskar blev det och om jag är mer inbiten nu än igår, det kan ni lita på, fått riktigt blodad tand för rödingfisket och hoppas på att snart komma ut på en tur igen!

Skitfiske och på återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments