Ismete | Fisket från idag med Cecilia och Pierre

Sukkela röd\vit
Idag skulle jag och mina goda vänner Pierre Westin samt Cecilia Grönberg prova på att ismeta gädda, eftersom det fortfarande varit riktigt trögt fiske från isen efter både gädda och gös i dom här trakterna så tog jag beslut om att lämna min ismetesutrustning hemma.

Vi kom ut på platsen där vi tänkt att fisket skulle äga rum runt klockan nio. Eftersom jag lämnat min ismetesutrustning hemma, så hade jag självklart tagit med mig pimpelspön för både gädda och abborre. Jag tog mig äran att prova på nyheterna från Raumalures som jag berättat om tidigare.
Färgerna jag hade fått hem var ”Red’n’White” (I bild), ”Green Tiger” och ”Suomela” (Blå\Silver).

Givetvis var jag ivrig på att börja prova min absoluta favorit kombination av färger, Blå\Silver även om grönt kommer tätt inpå.
Sukkela som nyheten heter gick verkligen fint och mjukt i gången som en bra balanspirk ska göra!

Hur gick fisket? Båda mina kamrater som ismetade gick det minst lika trögt för som för mig, fisket fortsätter vara trögt och jag misstänker på att det är lufttrycket som hoppar upp och ner som en jojjo precis som temperaturen, antingen är det -20 eller så är det som idag 6+ grader.

Pierre hakade på med pimpel efter abborre och lyckas landa 3st vid lunchtid, Cecilia lyckades få en liten rackare till gädda, som hade ett sår av en grövre käft.
Vi hoppas på att fisket vänder snart, men tills dess får pimpelspöt gå varmt!
Mycket vatten på isen....
Det var en hel del vatten ovanpå isen, när vi tog beslut för att börja röra oss hemmåt, på några ställen var det så pass mycket så det såg ut att vara öppet!

Sist men inte minst vill jag påminna er om att det blev totalt 49st sportfiskebloggar som nominerades till FishEchos tävling ”Sveriges Sportfiskeblogg 2012”
Jag blev en av dom! Tycker du min blogg förtjänar att vinna? Besök isf denna länk http://www.fisheco.se/sportfiskeblogg-2012/?blogg=tommy-suomela och tryck på ”Gilla\Like”, då har jag chanserna att bli utsedd till en av Sveriges bästa sportfiskebloggar 2012, det vore ju helt fantastiskt!


På återseénde!
Tommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments