Riktig bra start på nya året, Nytt år, nya fiskar men även nytt pb!

Jag med första rödingen för dagen.
Nyårsdagens pimpelfiske efter röding blev av tillsammans med Team Pikeoholic som består av Pierre Westin, Marcus Kyller samt Patrick Holmström.

Jag och Pirre hade bestämt att åka ut i förväg, jag skulle plocka upp honom redan kl.06:30 denna blöta januari morgon. Redo för avgång hemifrån var jag ganska precis framme hos Pirre som jag inte såg skymten av på parkeringen, var tvungen att ringa honom ett snabbt samtal och konstatera att tröttmössan försovit sig, drabbar ju givetvis även den bästa, kanske ibland lite för ofta?!

Nåväl, kliver innanför dörren hos Pirre, där står han endast i sina kallingar, han bjuder på en kopp kaffe medan han förvirrande fortsätter att packa de sista prylarna.

Framme vid sjön är vi runt halv nio efter det att vi löst ut fiskekorten. Morgonen börjar trögt, lågtryck i luften med lite smådugg av regn som förhoppningsvis skulle tränga sig bort och ge oss några solglimtar under dagen.

Det var inte först klockan blev runt 11-snåret det började. Jag öppnar dagen men även året med att dra första rödingen på cirka 5-6hk. Underbart, nu såg man gnistan som tändes hos Pirre!
Jag sätter spöt på hållaren för att gå och kika hos Pirre då han haft några försiktiga hugg, min vippa jag har monterat tillsammans med spöhållaren löser ut, när jag väl springer till spöt sprutar det verkligen lina ur rullen, nu hoppades vi på en fin fisk! Skriker till Pirre att det sprutar lina och att han måste komma och ta över filmkameran, vilket han gör!

Nu tar jag tag i spöt och gör riktigt typiska suomela-mothugg och fisken sitter och lever om, men storleken hade jag svårt att avgöra först den skymtade till vid hålet!
1,1kg Röding, nytt PB
Upp kommer en riktigt fin röding, vilket också skulle visa sig vara nytt personbästa för min del! 1,1kg vägde denna skönhet! Vilket start på året!

Strax efter det att fisken blir landad, ansluter Patrick och Marcus, gratulerar till det nya personbästa! Även dem såg ut att bli riktigt taggade över vad dagen skulle bjuda på!

Efter ett par timmars nötande några små naffs på grejorna, så beslutar jag att ta befäl över att tända grillen!
Korv på isen.. nam nam
Grabbarna var också hungriga.
Vilket givetvis uppskattades! Så var det äntligen dags för pirres del att få sin första röding på 4,6hg! Stort grattis till din första pimpel-röding!
Pierre Westin med sin första pimplade röding.
Patrick Holmström
Patrick Holmström funderade över vilken taktik han skulle lyckas lura en röding till att hugga ordentligt, men fick ”tyvärr” bara nöja sig med några småtugg på sina maggots. Men bättre skitfiske nästa gång, även Marcus bommade idag, men han hade iaf några pick på sina grejor.

Jag vill önska er en god fortsättning på det nya året och hoppas ni får kraftigt böjda spön och ett riktigt SKITFISKE-År!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments