Pimpel | Jakten på 2 kilos rödingen fortsätter!

Tommy med Röding
Idag var det åter igen dags att besöka ”Middle of nowhere”, Med mig hade jag min goda vän Pierre ’Pirre’ Westin och hans granne Micke Persson!
Vi anländer i vanlig ordning till sjön kring 08:30, Klarblå himmel och en temperatur på -22 celsius.  Men temperaturen steg så snart solen började göra sig närvarande!

Både öron och ögon vaknade till efter att riggen legat i vattnet i cirka 2 minuter och min bjällra började föra väsen ett par gånger, troligtvis var det en av vattnets röda krigare som simmade in i linan.
De var inte först runt kl.11 första fisken skulle kliva på, turen var på min sida, springer och greppar spöt och gör några ordentliga mothugg och inser att fisken sitter!

Upp kommer dagens första röding, hoppet steg hos alla tre, nu tänkte vi att nu släpper det!

Men det gjorde det verkligen inte, trögheten fortsätter och vi beslutar att grilla korv, efter maten får Pirre fäll på sitt spö, vi springer dit för att inspektera om det är nån action i grejorna, men linan löpte inte samt att spöt var inaktivt, men plötsligt fladdrar toppen av spöt till, men tyvärr sitter ingen fisk på kroken.

Micke med en röding
Runt kl.13:30 så låter en bjällra till och vippan fladdrar i luften, nu visade det sig att det var Mickes tur att lägga benen på ryggen för att springa!
Väl framme vid spöt, så ser man hur toppen fladdrar, bestämt mothugg från mickes sida och han lyckas landa sin livs första röding på hela 8,2hg! Grattis till fångsten men även till ditt personbästa på röding!

ismete-svamp från predatorshopen.se
Med tanke på den hårda kylan som var idag, så tänkte jag hård-prova på att testa dessa små ”ismete-svampar”, riktigt enkel och praktisk lösning, går självklart att tillverka själv, men dom finns även att köpa hos predatorshopen.se 5-pack för ynka 10kr, vilket är princip gratis!
Vad tyckte jag om dessa? Med tanke på den kylan som var idag, så skulle jag behövt vaska hål var femte minut, men tack vare dessa så slapp jag givetvis det!
Extra plus i kanten vill jag även ge, då man slipper ta upp eller kapa linan för att ta på dem eller ta av dem, smart lösning!

Skitfiske och på återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments