Ismete | En gädda räckte för att bättra på mitt personbästa!

Pb på gädda!
Idag var det bestämt fiske med mina vänner Andreas, Patrick och Simon. Ismete efter gädda stod på agendan, med tanke på dom tidigare tröga passen så hade jag verkligen inga förhoppningar över hur denna dag skulle sluta, med facit i hand så slutade den helt underbart!

Andreas skulle visa vägen att öppna hoppet för oss andra idag genom att få första fället, fisken gör några sköna rusningar, Andreas gör ett bestämt mothugg sista rusningen och fisken blir krokad! En kortare fight blir av och upp kommer första fisken för dagen och synar dom fräcka gäddjägarna, en gädda runt 4kg!
Andreas första
Andreas hinner bara släppa tillbaka fisken innan det är dags att springa till sitt andra spö som precis visar sig ha fällt, att agna på en ny mört fanns inte i tankarna, utan det var bara att lägga ifrån sig spöt för att springa till andra fällningen för dagen!

Väl vid spöt…. Så tar Andreas och greppar spöt och gör ett snabbt mothugg vid rusningen, fisken visar sig sitta även denna gång! Härligt! Andreas andra
Efter Andreas intensiva springande och drillande av fisk, så var hoppet på topp! 2 fiskar landade på mindren 10minuter, starkt gjort!
Dock avtog huggperioden därefter, Andreas beslutar att flytta ett par spön och givetvis blir jag också sugen att göra en förflyttning.
Efter första flytten av mitt spö är gjort så säger magkänslan att ett spö till ska flyttas, borrar ett nytt hål där vattendjupet skulle visa sig vara runt ett par meter djupt.
Hissar ner så sänket går strax under iskanten och riggar vippan.

Efter cirka en timme så skulle det visa sig att Andreas får utdelning på just det spö han hade flyttat och upp kommer dagens hittills största gädda!
Andreas med sin största för dagen!
Har för mig att fisken vägde runda svängar mellan 5-6kg bara lyfta på hatten och säga grattis till fina fiskar! Vi andra började dock klia oss på skallen över vad som gällde för att lyckas spräcka nollan för dagen…

Minusgraderna från morgonkvisten fram till lunch hade landat på ett par plusgrader, vilket gjorde det relativt behagligt ute på isen trots halvstarka vindbyar.

Efter det att korven som var dagens lunch var i magsäcken istället för matsäcken, så hade man samlat på sig lite extra energi. För nu var det äntligen dags för mig!
En vippa står och fladdrar utan att den löser ut, så jag tänkte att det var förmodligen en liten slips som inte ens orkade lösa ut vippan, lugnt och sansat går jag mot mitt spö, halvvägs mot spöt så fäller vippan!

Behåller fortfarande lugnet, slänger av mig mina handskar för att greppa tag i spöt, vid rusningen så avbryter jag gäddans fart, fisken blir krokad, en kortare fight blir av.
Gäddan är dock envis, skymtar vid hålet ett par gånger, i mina ögon ser det ut att vara 4-5kilos gädda som tagit mörten eventuellt kunde det vara största för dagen.
Tommy in Action
Gäddan är envis, vill inte riktigt upp ur hålet, utan väljer att stå och tjura.
Men efter en stund så landar fisken på mattan och vägning samt mätning och fotografering blir av!
Nytt personbästa visade det sig vara, SÅ JÄVLA HÄRLIGT!
Tommy håller i fisken
tommy håller upp fisken
Äntligen spräckte jag 8kilos gränsen!
Fisken vägde 8,21kg och var 107,5cm lång!

Tommy releasar
Givetvis släpptes damen tillbaka till sitt hem för att växa på sig lite till nästa gång vi ses!
Det tog strax över 1år och 1månad att få känna av denna sjuka adrenalinkick man får när man tar ett nytt personbästa, efterlängtat!

Sammanfattning av dagen! Trevligt sällskap, Trög dag då Andreas drog 3st och Jag 1 (Räckte gott och väl för mig!!), Patrick och Simon blev tyvärr fisklösa.

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments