Pimpel | Fiskade efter abborre men fick gös

Tommy med pimplad gös
Fisketur med Pierre Westin, abborre stod det på schemat, men hur gick det egentligen?

Tommy med gös
Jag började med att pimpla med jigg och kände ganska snart av att det var aktivitet under isen, men lyckades inte få dom krokade, givetvis hade jag legat på latsidan med att montera en stingerkrok på jiggen, så jag bytte taktik efter 4-5 napp utan en krokad firre.

På med Ingmarspirken 10gr i färgen silver\koppar som jag även har monterat på en egen krok på, tog inte lång stund innan första abborren kommer upp.
Det blev dock trögt för Ingmarkspriken efter denna fisk, bytte spö som jag hade en rapala balanspirk färdigknuten med, detta skulle tydligt visa var hemligheten just idag!

Även om abborrarna lyste med sin frånvaro, så drog jag gös på gös i vissa hål, Pierre kunde inget annat än att skratta och hans son Hannes som han hade med sig frågade hur jag kunde få så mycket fisk medans pappa sin inte fick några, men visst fick pierre fisk, men dock inte i samma mängd!
Pierre med en abborre
Översikt på lägret.
Öppet i fåran på dalälven
Visst blev det en hel del fiskar idag, lyckades även få personligt rekord i pimpel som är dokumenterat sen jag börjat blogga.
Jag slutade med 25st gösar och 11 abborrar, medans Pierre nöjde sig med 5st gösar och 3st abborrar.

Riktigt kul när det blir lite fart på fisken, äntligen fick jag känna på hur riktigt pimpel är när det är som bäst! Hinner knappt släppa tillbaka fisken innan nästa sitter på kroken! Skitkul!
Sliten rapala balanspirk
Denna balanspirk fick kämpa hårt idag, nyskick innan dagen började, ja ni ser själv hur sliten den blev med tiden! kommer garanterat köpa en till att ha i reserv, garanterat en favorit balanspirk idag, återstår att se om den fungerar lika väl andra dagar! Eller om det var en tillfällighet!

Skitfiske och på återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments