Pimpel | Ibland är det svårt att hitta abborren

abborre_ingmarspirken
Jag, Pierre och Patrick tog sent igår ett beslut om att trotsa väderprognosen som lovat 14-16m\s i byarna, -5grader och snö. Kändes inte som mest optimala förutsättningarna att lyckas idag! Men vi gjorde åtminstone ett försök!

Själv hade jag kollat upp lite på kartan om att försöka söka lite lä-ytor mot den starka vinden, vi tog skydd mot en ö som befann sig 200m ifrån fastlandet. Både Jag och Patrick började fiska av lite grundare vatten, medans Pierre tog ett kliv ut på det lite djupare. Blev en hel del borrande innan första fisken kom upp, Pierre fick hoppet att öka för både mig och Patrick.

Jag och Patrick passar på och gör Pierre sällskap, borrar ett par varsinna hål, men det verkade som det var den enda fisken i närheten.

Det skulle ta en längre stund och många borrhål innan Pierre får landa sin andra abborre. En stund där på så landar även Patrick sin första, pressen steg hos en annan!

Jag rör mig en bit ifrån grabbarna och ser en vassrugg mitt ute på öppna flaket, jag borrar hela vägen dit med ungefär 20meters mellanrum, halvvägs mot vassruggen så landar jag äntligen dagens första ett par borrhål därefter landar jag även min andra!

Patrick gör sig närvarande och sitter cirka 10meter bakom min rygg och lyckas även han dra sin andra abborre, men dessutom får han även några nafsade abborrar i samma hål men får tyvärr inte fast dom på kroken.

Vi har nu fiskat i cirka 2 timmar och tappat en del hopp att försöka hitta abborrarna för idag, endast två varsina landade kände aningen klent!

Börjar därför borra oss vidare till vår startposition där vi har bilen parkerad…
Uncle josh shiner minnows
Strax vid land bestämmer vi oss att köra sista 30minutrarna, där jag bestämmer mig att ta fram mitt andra spö som jag fiskar passivt och riggar det med Uncle Josh shiner minnows, medans jag samtidigt pimplar vidare med mitt andra pimpelspö, ska ge detta mer tid i vattnet när man väl hittar vart abborren står, verkar vara riktigt giftigt på stora abborrar!

Strax innan slutsignalen går så lyckas jag få dagens tredje och sista abborre på min Ingmarspirk 8gr som jag även kunde förnedra Pierre med, det är ju alltid lite tävling vem som drar flest fiskar när vi pimplar!

Sulman frost
Fick även inviga mina nya stövlar jag beställde i veckan! Det blev ett par Sulman Frost, riktigt sköna, varken för varma eller kalla, perfekt för att slippa ”fotsaft”.

tävling-kan-ej
Ni har väl förövrigt inte missat att det pågår en tävling där du har möjlighet att vinna 4st beten?
Mer information om tävlingen var vänligen besök www.facebook.com/Suomela.se

Glöm inte en sak.. En dålig fiskedag är bättre än en bra arbetsdag!

På återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments