Tips&Trix | Byte av skär, se till att dem sitter fast ordentligt!

Dåliga skär.
Var precis ut en sväng med min vän Pierre Westin och pimplade efter abborre, fisket i sig var trögt! Men Pierre hade lite oflyt och tappade en skruv till skären så han fick använda sig av min borr. Då flög idén upp om detta enkla knep!

Eftersom Pierre fick använda sig av min borr så hade han sån oflyt i slutet av dagen och råkade borra där det antingen låg smågrus eller sand, vilket ledde till att jag fick byta skär på samma gång, även om jag tänkt skruva lös skären och sätta fast skruvarna ordentligt med loctite.
Kittet
Loctite, skiftnyckel och i mitt fall nya skär.
Skruv till mora ice easy skär
Även om dem flesta borrar levereras med spärrskruvar, så händer det att dom har en tedens att gänga upp sig själv när man använder borren, hände Pierre idag men även hänt mig när jag varit ute på isen och kännt att skären suttit lite lös. Hur ofta kollar man att skären sitter ordentligt när man åker hemifrån..?
Loctite på skruv
Droppa ett par droppar med loctite på skruven, se till att det går ända ut i spetsen av skruven, så loctiten verkligen hamnar i gängorna på skären.
på med nya skären
Skruva dit skären och om det rinner ut loctite så är det bara bra, för då vet man att man inte snålat!
Gör rent
Torka rent ytorna, låt torka och ut och fiska!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments