Pimpel | Passade bland annat på att testa JigLure\VibLure

gös pimplad med FKP-GEAR JigLure jl3
Packade ihop pimpel utrustningen och tog avfärd mot Älvkarleby camping för att testa pimpla lite abborre och gös.

Väl på plats vid parkeringen konstaterar jag att det är en del pimplare redan ute på isen denna soliga långfredag.
Efter första hålet är borrat beslutar jag att först testa Fiskkonservator Lubbe’s hemgjorda pimpelspö som består av delar från ett FKP-Gear Draugen D3 spö som jag valt att montera min vertikalrulle på, jag passade även på börja fiska med en JigLure JL3.

Det tar inte många sekunder innan jag får knyck i spöt, gör ett försiktigt mothugg, men fisken sitter inte, strax där efter så pangar det på ordentligt och härligt att kunna veva upp fisken från cirka 4meters djup, dagens första gös blev ett faktum. Strax där efter så landar jag även den andra!
gos_tagen_pa_pimpel_jiglure3
Riktiga ordentligt hugg av bägge fiskarna, princip hela jiggen i mun.

Med tanke på den bra starten fortsätter jag nöta vidare med jigg, dock utan några större framsteg.
Byter taktik och börjar rikta fisket efter abborre, byter pimpelspö med en bergmanspirk på, hål efter hål utan några kontakt med fiskar, så beslutar jag att borra ett nytt hål och slänger på en Inari mormyska i färgen orange med maggot, det var inte först då jag lyckades till att lura upp några abborrar samt en snorgärs, dessvärre saknades det storlekar på abborrarna precis som på gösen. Men kul att det började hända lite!

Pimpelfiska med FKP-Gear VibLure
Sen jag sett detta magnifika drag som heter VibLure som FKP-Gear tagit fram, så har jag under vintern funderat på om det fungerar att användas även till pimpelfiske, jag gjorde ett försök!
(Riktade fisket främst mot gösen)

För att det överhuvudtaget skulle fungera så konstaterade jag att man bör montera linan\beteslåtset längst fram på betet för att få bästa balansen. Jag rekommenderar ett längre men även lite styvare pimpelspö.
Jag blev faktiskt förvånad över hur bra det fungerade, under mina 30-40minuter jag gav den i vattnet, så ”hängde” den endast upp sig två gånger! Jag hade faktiskt planer på att bli först i sverige att få en gös på detta bete med hjälp av pimpelfiske (Har svårt att tro att någon annan tänkt samma tokiga tanke), dessvärre fick jag nöja mig med 3-4st hugg på VibLure. Stelfrusna fingrar tack vare dom kalla vindarna så blev jag tvungen att ge upp för dagen.
Båt i dalälven!
Någon passade på att ta en båttur idag, lagomt sugen på öppet vatten så man får rasta båten!

Förövrigt vill jag passa på att önska er en Glad Påsk och ni som ska fiska i helgen vill jag passa på att säga Lycka till! (Skitfiske är så 2012…)

På återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments