Rödingpimpel | Krävdes 3 män att få upp 1 öring!

Pierre drillar och peter tittar på
Pimpel efter röding var bokat idag, med mig hade jag Pierre Westin och Peter Söder och ett strålande väder!
När vi anländer till sjön möts vi av en klar blå himmel och en strålande sol som precis börjat värma på våra kinder när vi traskar ut på isen för att hitta våran plats för dagen.
Peter Söder fick vara vår guide idag med tanke på att han var den enda av oss som besökt den här sjön tidigare!

Vi traskar ungefär en kilometer från parkeringen, där installerar vi lägret och borrar upp våra hål. Ner med våra rev och där efter häller vi upp en varsin kopp kaffe, därefter var fisket igång!

Peter är den som är snabbast att få kontakt med fisk, vilket triggar upp både mig och Pierre, troligtvis var det bara några småfiskar som nafsade till lite nyfiket på maggoten, då det avtog ganska snabbt.

Däremot blir det Pierre som får första drillningen som också leder till första fisken för dagen!
Pierre med röding
Pierre som verkligen förtjänat denna fisk, bättrade även på sitt personbästa till 0,94kg! Stort grattis och hatten av!
Buken på rödingen
Riktigt vackra fiskar må jag säga!

Vi fortsätter att fiska på, Peter byter hål efter en längre stund och får snart respons av några fiskar som vägrar att fastna på kroken, samtidigt som Pierre är ute och borrar nya hål och lagt ner sitt pimpelspö i väskan, men kvar lämnar han sin balanspirk långt ner på djupet i det kristallklara vattnet.

Min vippa börjar fladdra en hel del, med tanke på att det var vindstilla så kastar jag ifrån mig spöt jag hade i handen och springer med adrenalinet hängande i luften till det andra spöt som jag hade som ”latmete”.
Väl vid spöt så ser jag att det är nått som är där och nafsar i grejorna, men samtidigt fäller Pierre’s andra spö som han också har ute på latmete, men tyvärr ingen fisk där för hans del!
Jag stannar kvar vid mitt spö och ser att det fortfarande är fisk där, men det smäller aldrig på, drar några ryck i linan och hoppas på att trigga fisken till ett ordentligt hugg, men tyvärr så avtar det och jag beslutar att gå tillbaka till det hål jag suttit vid innan och fortsätter nöta på.
Peter Söder ansluter sig strax där efter och nöter vidare i sitt första hål intill mig, han sänker ner sin lina, väl nere vid botten vevar han upp ett par meter och göra några ryck, en kort stund därefter så funderar han på om det trasslat till sig, då det kände aningen konstigt i rycken. Beslutar att veva upp linan och halvvägs upp blir det genast trögare och han frågar sig själv om han eventuellt har fisk.

Jag lägger ifrån mig mitt spö och går och tittar närmare, när Peter fått upp sitt blänke så ser han även att han har en annan lina på, jag tar tag i den andra linan medans Peter får lös sin rigg, jag drar försiktigt och känner att det är aningen tungt och ställde frågan om det är en gammal lina med en fisk i ena änden, samtidigt kommer Pierre springandes och ropar att det är hans lina, då han ser att det rör sig i hans pimpelspö i väskan.
Jag drillar nu alltså Pierres fisk, i ett helt annat hål med händerna, fisken är lugn och sansad tills det att den närmar sig hålet. Men det löser sig iaf! Jag får upp fisken och i mun sitter Pierres balanspirk, frågan är vem som blev fångstmannen till fisken, om det är Peter eftersom fisken simmade in i hans lina och fick upp Pierres rev, eller om det var min fisk som för hand drillade och landade fisken, självklart var det Pierres fisk, eftersom det var på hans balansprik den nappat på, inget snack om saken, men en riktigt rolig händelse var det inget snack om!

Pierre_poserar_öring
Pierre
Pierre får upp sin andra fisk för dagen, denna fisk vägde 1,4kg och ännu ett nytt personbästa blev taget, återigen hatten av och stort grattis!

Korvgrillning
Vy
Efter detta tänder vi grillen och tar vi en bit mat och njuter av vädret.
FKP-gear moddat av Lubbe
Igår fick jag hem ett roligt paket av Fiskkonservator Lubbe, det visade sig vara moddade FKP-Gear spön som var omgjorda för pimpel, riktigt ONE OF A KIND! skit kul grej, synd att drillning av fisk uteblev, men det kommer fler turer!
Iinari
Det var kombinationen av den här Inari mormyskan tillsammans med en liten bit räka som fick fisken att nappa för min del, däremot ingen fisk upp, men nästa gång!

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments