FKP-GEAR JigLure lockar abborren att hugga

abborre_fkp-gear_jiglure_jl2
FKP-GEAR JigLure – tog mig tid till ett spontant pass riktat efter abborre nere vid båthamnen i Älvskär för att först och främst prova lite nya grejer. Efter frukosten imorse så kände jag det där extra suget att göra ett kortare pass under förmiddagen, med tanke på att regnet som lovades under förmiddagen redan kom under kvällen\natten, så passade jag på att testa lite nya prylar. Slängde jiggväskan över axeln och tog mitt draugen d4 spö i näven ner till hamnen!

På mitt Draugen D4 spö så har jag valt att sätta en Abu Revo sx10 rulle med på spolad Berkley’s FireLine Exceed 0,12mm lina som avslutas med en Trilene Fluorocarbon tafs från Berkley på 0,24mm. Betet som jag var riktigt sugen att testa idag var en FKP-GEAR JigLure JL2 som är en 8cm shadjigg tillsammans med en 7gr jiggskalle.

Att jag valde just Älvskär föll naturligt eftersom jag ville åt ett vatten nära mig, som även gett mig en hel del abborre under pimpelsäsongen, dock inga större storlekar, men jag vet att det finns fisk där!

Testar att kasta av första båtbryggan, några vakanade fiskar får mig att kvickna till lite extra!

Övergår till båtbrygga 2, på andra kastet suger det tag i grejerna! Även om fisket var riktat efter abborre, så hade även en liten gädda svårt att slita sig från att hugga tag i JL2!
gädda_fkp-gear_jiglure_jl2
Gädda tagen på fkp-gear Jiglure jl2.
Oavsett om storleken saknades så bjöd gäddan till en skön match!

Några kast senare sitter dagens första abborre, som ni ser högst upp i bild.
aggresiv_tjädertupp
Senare under kvällen, var jag tvungen att besöka samma ställe igen! Hade svårt att släppa känslan i att drilla fisk med den ovan nämnda kombinationen, så jag tog med mig Björn Lundin och dängde en timme, dock utan fisk, men vi hälsade på en riktigt aggresiv tjädertupp, alltid nått!

Imorgon efter arbetspasset lutar det åt ett annat kärt vatten på jakt efter abborre och gös tillsammans med Patrick Holmström!

På återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments