Abborre | Fiske tillsammans med Klaes Lindborg aka Rulldoktorn.

Klaes Lindborg
Abborre fiske med Klaes Lindborg från dalarna som även kallad för Rulldoktorn.

Klaes Lindborg
Igår fick jag besök av Klaes som kom ifrån Dalarna, blev dock lite försening i planeringen, men han la skulden på en trafikolycka längs vägen. Dom flesta vet ju att han kör en liten VW Lupo som inte kommer upp i högre hastighet än 50km\timmen (Medvind och nedförsbacke), men skit i det, han kom ju i alla fall fram… Till slut!

Klaes blir förste fångstman för den här dagen, tyckte jag hörde honom mumla nått om nytt personbästa på abborre, men dalmål kan ibland vara väldigt svårt att förstå sig på när man själv kommer ursprungligen från Gävle.
Klaes Lindborg
Han drar inte bara en abborre, utan även en mindre gäddsnipa! Han sätter verkligen press på mig direkt från start med sin NilsMaster.
Tommy Suomela_abborre
Jag tar igen relativt snart och fisket är verkligen trögt. Men vädret kunde vi verkligen inte klaga över så här slutet av Augusti månad!

Vi provar utanför första mynningen och där lyckas både jag och Klaes få några abborrar, jag lyckades dessutom få en mindre gös.
Skymningen gör sig närvaro och det är dags att åka till bästa platsen.
Väl där tar det inte många kast innan första fisken som även visar sig blir största för dagen. Eftersom inte håven var uppfälld, så lekte jag mest med fisken vid båtkanten, eller om det var fisken som lekte med mig vet jag inte, vi uppskattade den åtminstone mellan 6-8hg innan den till slut gick fri, klassisk quickrelease!

Strax där efter får Klaes ett riktigt race, drar en hel del abborrar, varav ena mättes snabbt till 38cm innan den fick friheten åter.
Även om inte fiskarna riktigt var på hugget, så hade man åtminstone trevligt sällskap och ett grymt väder!

Trolling
Idag däremot fick jag och frun lite kvalitétstid tillsammans! Även om förutsättningarna var som sämst (Blå himmel, vindstilla, 19 grader fortfarande i vattnet), så beslöt vi oss för att köra ett relaxfiskepass.
Efter allt dängande hela sommaren så var det faktiskt riktigt avkopplade och passade samtidigt på att utforska vattnet och bottenstrukturen längre nedströms i vårat gäddmecka här i närheten. Utforskar man ingenting så upptäcker man ingenting!

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments