Abborre-Gädda | Fiske tillsammans med Pierre Westin

ID tagen på fkp-gear Viblure
Abborre och gäddfiske tillsammans med min goda vän Pierre Westin.

Vi kom ut till vattnet runt klockan 17:00, vilket strålande väder det skulle bjudas på! 20grader varmt som ganska snart även blev vindstilla, vilket bidrog till ett perfekt sensommar väder denna eftermiddag, kväll.

Fisket däremot började lite små trögt när vi börjde vårt fiske uppe i älven. Några abborrar var och Pierre lyckades även få en fin liten id, men vilken besvikelse för Pierre som trodde det var en grövre abborre som fallit smak för hans Viblure.
Snabbt foto för att sedan släppas åter…

Vi rör oss sakta ut i första mynningen för att fiska av ett område i hopp om att hitta abborren, första kastet för mig så sitter det en abborre i andra änden. Hoppet steg men försvann lika så.
Eftersom Pierre är dagens kapten så hade han kaffe med sig, själv stog jag för bullarna, eller inte jag, men min fru som bakat dom!
Pirre Fikar
Mätta och glada för att återgå till fisket, vi åker längre ut mot havs där vi möts at sinnes sjuka mängder av jagande abborrar, det vakade tametusan överallt! såg även mängder med betesfisk på lodet.
Aldrig sett på maken om så mycket jagande på en sån enorm yta. Blev nästan lite jobbigt då man fick beslutångest över vart man skulle kasta nästa kast!

Vi åker till bästa hotspoten för att leta vidare efter grövre abborrar samtidigt som skymningen gör sig närvarande.
Pierre Westin med en abborre tagen på FKP-GEAR Viblure
Pierre lyckas dra 2st snabba över halvkilot, topp på 660gr. Fler blev det dessvärre inte i större storlek ikväll.
abborre tagen på mieko pesa 90F
Jag bytte taktik, slängde på min wobbler Mieko Pesa 90F i färgen silver\green. Fick utdelning inom loppet av 2minuter, som även visade sig bli min ”största” för denna kväll.
Den levererade inte bara abborre, den levererade även gädda!
Gädda tagen på Mieko Pesa 90F
Gädda tagen på Mieko Pesa 90F.

Mörkret gjorde sig närvarande, så vi beslutade att bege oss hem. Riktigt trevlig kväll som även väckte gäddfiskelusten ännu mer!

Sist men inte minst! Glöm inte senaste avsnittet av Nyttfiske tillsammans med Robert Jonsson aka Baloooo!

Skitfiske och på återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments