Abborre | SMACK DÄR SATT DEN EFTERLÄNGTADE ABBORREN

poserar_abborren
Abborre som lyfte mitt personbästa. Lyckan är helt amazing, Nervklena ben är ett faktum, känslan av en adrenalinkick är helt obeskrivlig!

Började jobbet klockan 14:00, eftersom jag skulle jobbat eftermiddagspass fram till 23:30. Eftersom det var så lite att göra på jobbet, så flexade jag ut redan klockan 17:00.
Pierre Westin skulle ut idag med en gästande Magnus Olsen, så jag tänkte att jag passar på och tar min egna båt.

Denna dag skulle inte börja bra, eller på sätt och vis så gjorde den det. Fjärde eller femte kastet lyckas jag få in mitt bete i ett nät som låg utan markering på en grynna. Förmodligen handlade det om tjuvfiske. Eftersom det inte var markerat så beslöt jag mig för att börja ta upp det och om det var tungt var bara förnamnet. Pierre och Magnus kommer och hjälper till, 2 finare laxar hade fastnat i nätet, dom levde fortfarande så dom släpptes fri. En del braxar hade fått satt livet till även en gös.
olovligt_fiskenät

Nåja. Nätet hamnade i en soptunna efter cirka halvtimme-timmes krånglande.

Nu kunde äntligen fisket börja på riktigt, men abborren var inte särskilt på alerten idag, klockan slår nio, det börjar bli aningen mörkt. En stund senare lyckas jag få på nått större!
Får upp fisken till ytan och eftersom det är mörkt såg jag mig skymta en felkrokad brax. Så jag lekte lite med den och försökte fånga Pirres uppmärksamhet.

Efter några rusningar får jag upp fisken intill båtkanten och konstaterar att det banne mig är en fin abborre, från en lugn suomela till ett relativt hysterisk. Eftersom jag var själv i båten, så var det bara till att leta reda på håven och försöka säkra min fångst. Sagt och gjort!

Jag vågade inte hoppas för mycket, men vågen pressade fisken till 1150gr fördelat på 44cm!
Ett glädjetjut väckte nog varenda individ på ett par mils avstånd, vilket eko!
poserar_abborren
abborre_liggande_på_armen
Trots att det var skymning och relativt mörkt så hade jag valt den gröna färgen av FKP-GEAR Viblure, tydligen så var det rätt melodi!
Tack Pierre att du tog dig tiden att komma och fotografera min fisk med min telefon!

Överlycklig är bara ett enkelt ord hur jag känner mig just nu!

Skitfiske och på återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments