Astorpirken | Pimpelfiske på svag is är både dumt och spännande.

abborre_på_astorpirken
Astorpirken badade för första gången. Jag och Pierre bestämde oss för att dra ut och kolla isen.

Pierre hämtade upp mig vid klockan tio på förmiddagen, vi skulle ut och reka isar.
Sagt och gjort kommer vi till stället jag tänkte att om de finns någon is så finns det på detta ställe.

Efter pulsande i 2-3dm snö så kommer vi inom snar tid till våran slut destination. Från en bit avstånd såg det inte alls lovande ut. Men väl intill kanten så lovade det gott, trodde vi!
Pierre ställer sig på bryggan och lägger skäret mot isen och börjar ta i och veva. borren går genom isen på bara ett par varv, vilket inte Pierre var alls beredd på. Borren dyker ner en bit, Pierre som tappat balansen flyger med båda fötterna ner på isen. Ett duns låter och en hel del sprickor i isen uppstår, på den korta tiden som Pierre flyger ner från bryggan till isen så hann han med att ta ett djupt andetag samtidigt som många tankar flög omkring i huvudet om att han skulle gå genom isen.
Men isen höll, konstigt nog!
astorpirken_med_panglänk_garnkrok
Nåväl… Vi började fisket vid bryggan oavsett. Jag var den första som vågade ut på isen något försiktigt. Att tänka på när man kliver ut på en okänd is är att använda isdubbar ifall om olyckan är framme!

Isen höll även om den svajjade och sparkade när man tog nya steg. Isens tjocklek låg på 2cm max 3. Dessvärre lyste kärnisen med sin frånvaro, vilket gjorde det extra spännande att röra sig på den flexande isen.
Jag skulle få prova mina nya pirkar jag vunnit hem från tradera. Astorpirken finns att köpa av en använder som heter hagalven.
Astorpirken SGK 40mm med dubbla panglänkar tillsammans med ”emil kroken” var ett riktigt bra recept till dagens fiske!

Sammanlagt tog vi närmare 100st abborrar under våra 2 timmar vi fiskade.
astorpirken

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments