Pimpel | Distriktmästerskap i Pimpel – Gästrikland

pimpel abborre
Distriktmästerskap i pimpelfiske, Gästrikland.
 Idag bar det av mot Rännsjön som ligger i Ulvsta, Ockelbo. Jag och Pierre samåkte med ett riktigt glatt humör trots att vädret imorse inte bådade gott medans vi åkte längs med E4:an.

Väl framme vid starten så var det många bekanta ansikten. Inte på tal om Calle Björk’s dikeskörning, snacka om entré i världsklass! 😉

Mitt mål för dagen var att komma över kilot till invägningen. Bästa resultat jag fått tidigare har legat på 740gr. (Jag begriper inte varför man får så lite fisk på tävlingar än när man är ute och nöter för nöjets skull, men man brukar ju säga att match är match, träning är träning.)

Men hur gick fisket idag?
Första tre-fyra hålet gav inte ett enda napp. Snabba förflyttningar sen känner jag en rejäl abborre som hugger tag i pirken, men dessvärre lossnar den ganska omgående, några svordomar senare och byte av hål så får jag på en liknande som i förra hålet, men bommar även den halvvägs upp i hålet. Nu pratade vi om 600gr+ abborrar, vilket är riktigt fina fiskar när det gäller tävling!
Lyckats lura upp en liten rackare ur hålet innan jag bestämmer mig för att borra ett nytt hål en bit bort. Hinner bara sänka ner pirken i hålet för o loda, då nyper en riktigt fin fisk tag i min vertikalpirk, med tanke på vilken kämpe det var så tog jag för givet att det var en mindre gädda. Efter en längre fight och lite dansade på isen med pimpelspöt viftande som en dirigentpinne och väldigt mycket uppmärksamhet vunnet, så får jag äntligen upp fisken i hålet och tappar hakan om vilken fin abborre det är, när man trodde att det var en mindre gädda. Fisken vägde cirka 7hg och en extremt stor gnista tändes hos mig!

Nu var det bara rocka vidare med väldigt mycket självförtroende som sakta men säkert skenade iväg under dagen. jag får nog upp cirka 25 abborrar dock var storleken obefintlig. Men sen i slutet lyckas jag få på ännu en fin abborre på cirka 5hg då sken man upp om att ha klarat målet jag hade för dagen att väga in över 1000gr.
Jag vägde in på 1540gr, vilket jag personligen var riktigt nöjd med, tanke på att man är en riktig amatör och kan inte klassa mig med herrarna som pimpelfiskat i många år.
Resultatlistan från dagens tävling hittar ni här!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments