Skutskär SFK Klubbmästerskap omgång 4 – Avslutning!

IMG_1135
Lördagen den 22:a Februari gick Skutskärs Sportfiskeklubb KM4 av stapeln i Älvskärs båthamn i Skutskär.

Denna dag skulle pressen att prestera öka kraftigt, jag
hade en andra plats i sikte, eftersom mina goda vapendragare Pierre Westin var oslagbar på första plats.

Macs Widmark
Glöden i ögonen skvallrade att Macs Widmark var minst lika laddad som mig själv!

Klockan slår tio, startsignalen går! Jag borrar upp mitt första hål, konstaterar att isen bara är runda svängar 4-5cm. Får relativt snabbt pick på min pirk samtidigt som jag ser att Seppo drar tävlingens första abborre, en bra fisk dessutom med tanke på vi är i Älvskär!

Min första fisk synar världen ovanför isen, En mört! Perkele tänkte jag, vilket besvikelse. Några mörtar till blir det innan jag äntligen får dagens första abborre som inte väger mer än 8gr! Hur jag nu kan veta det får ni snart reda på!

Det är minst sagt trögt för många under första timmen. Seppo fortsätter dra fisk. Leif Liljeqvist gör honom Sällskap. Vilket resulterar att Leif också får några abborrar tillsammans med några gärsar.

Klockan slår tolv. Eftersom det var sista klubbmästerskapet för den här säsongen så bjöd klubben på ärtsoppa och korv med bröd till deltagarna, men även till dom som kom förbi.
Pierre Westin lagar mat.
Mäster kocken Pierre Westin hade gott om tid till att laga maten med tanke på att det inte längre gick att slå honom. Min fru och mina barn som ni ser i bakrunden, kom också förbi och hejade på pappa sin.
IMG_1153
Ärtsoppan var minst sagt uppskattad!
Oliver Liljeqvist
Gubbar
Med mätta magar var det dags att bege sig ut på isen och jaga vidare på abborrarna. Det fortsätter att vara trögt, lyckas till slut få en som är intresserad av min krok. Visade sig vara ännu en mört.

Jag provade både tafspirk och vanlig vertikalpirk med trekrok, men det ville inte alls idag! Gjorde dessutom några små justeringar på krokarna under lunchrasten. Leif och Seppo vet jag dragit en del fisk och jag vet samtidigt att dom låg väldigt bra till på totala resultatet på tävlingarna, så något nervös var man! IMG_1162
Invägning
Klockan slår slutligen 14:00 vilket gör att slutsignalen går! Nu var det dags för invägning.
Skammen man hade vägde mer än min ensamma abborre som låg i skryllan på 8gr vill jag medge! Jag vet att flera var utan fisk, men hur skulle detta sluta!? Pierre Westin tog hem Skutskärs Klubbmästerskap 2014! Stort grattis! På en andra plats klättrade Leif Liljeqvist med dagens resultat! IMG_1172
Efter invägningen och sammanställning av resultaten så slutade med en tredje plats för min del! Vilket gjorde mig väldigt nöjd med tanke på dagens sk*tfiske!

Skutskar_SFK_Pimpel_KM_2014
Slutresultatet från våra fyra klubbmästerskap 2014.
Tack Skutskärs sportfiskeklubb att ni lånade ut bilderna till mig utan att jag ens frågade om lov! 😉

På återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments