Pimpel | Ta steget att börja pimpla! Det är löjligt roligt!

Gamla uppsättningen
Upptäckte sent förra pimpelsäsongen hur roligt det var med pimpel och pimpeltävlingar. Eftersom det var så pass sent in på säsongen jag upptäckte det så hann det inte bli många fler än 2-4 stycken tävlingar förgående säsong.

Men innan jag blev så pass insyltad i detta träsk. Hade jag en väldigt enkel uppsättning på pimpelprylar.
Väskan bestod av en skinnväska som följt med sen jag och min bror var små när vi följde med pappa ut för att pimpla. Isborren jag köpte jag en utav de enklaste på marknaden en Mora ice easy 125mm. Varför lägga ut mer pengar än vad som behövs innan man vet om pimpelfisket är roligt eller inte, så länge grejorna fyller sin funktion så är det okej!

Stövlarna jag köpte var däremot lite dyrare men jag tänkte nu ska jag lägga lite extra pengar på stövlar som håller, för mina förra hade spruckigt i sulorna vilket resulterade i våta och kalla fötter och dom var endast använda en(1) säsong tidigare!
Sulman frost
Sulman frost var stövlarna föll mig i smaken och Miekofishing i Luleå var väldigt snabba med att skicka ner dom till mig, när jag berättade att jag var tvungen att ha dom innan helgens ismetepass. Stövlarna var jätte bra på alla sätt utom ett! Dom var relativt tunga! (Men då gjorde det inget eftersom vi ismetade en hel del då och pimpelfisket var inte lika seriöst som idag) men mer om det snart.

Pimpelfisket blev ett beroende, ismetet blev lidande. Framför allt att tävla i pimpel var sjukt kul! Nu till säsongen tog jag ställning i akt och började avancera upp min utrustning ett steg längre.
Jag insåg att jag var långt in i det mörkaste pimpelträsket man kunde komma. Genom det så insåg jag att jag vågade satsa mer pengar på denna fiskestil.
wiggler_skrylla_heinola_isborr_115mm
Jag började med att köpa mig en ny isborr för att ta mig genom isen snabbare, den här borren skär hål i isen som det vore en ost. Såg  även till att köpa en isborr som dessutom var längre än min tidigare, just för att skona min rygg från smärtor som jag fick förra säsongen efter allt borrande!
Valet var enkelt gick allin på gamla UR Rantanen som nu heter Heinola 115mm.

Sulman frost stövlarna var varma i all ära, men som jag berättade tidigare så var dom aningen tunga!
Därför gick jag på jakt och letade efter alternativ och eftersom jag har turen att ingå i Miekofamily så hittade Igloo Termo++ från Wiggler. Dessa ska hålla värmen till -60 celsius! Jag har inte undersökt saken själv, men jag har testat dessa under en tid nu och konstaterar att dom väger lika lite som luft och dom värmer lika bra som en bastu! Jag blev aningen rädd när jag glömde raggsockorna på förra helgens pimpeltävling att jag nu skulle få frysa om fötterna hela dagen, det skulle visa sig att jag grubblat helt i onödan. Stövlarna höll värmen om fötterna trots att jag hade strumpor i det tunnaste lagret. Eftersom stövlarna är så så pass lätta som dom är och när man pimplar så rör man sig väldigt mycket så slipper man bli trött i benen på grund av stövlarna är tunga! Grymt!
Igloo Termo++
Nu har jag bytt ut både borren och stövlarna. Nu var det dags att se över den tunga och otympliga skinnväskan jag haft. Att hitta en pimpelskrylla\konta var inte det enklaste. Men! Jag hade hittat VM\Emma skryllan, kärt barn har många namn.. Försökte verkligen hitta någon återförsäljare som sålde dessa, men det visade sig bli svårt. Då den utgått ur sortimentet. Men under en pimpeltävling fick jag låna en sån här skrylla av en bekant, men insåg redan då att all den tid jag lagt ner och jagat en till mig själv har jag gjort i onödan. Den passade inte mig helt enkelt. Jag är relativt lång och skryllan är väldigt låg. Sitta och pimpla från den var inte så värst skonsamt för ryggen.

Wiggler skrylla
Men sen fick jag chansen att även här testa en skrylla från Wiggler genom Miekofamily. En bra och genomtänk skrylla med framförallt gott om plats för fångst. (Hört från andra håll att skryllan rymmer 22kg abborre). Men det finns inte bara bra plats för fisk i denna skrylla. Utan på långsidan finns det två fack som det får plats både med matsäck och för extra kläder. På främre kortsidan har jag skurit två stycken 2kr-pant flaskor på mitten och satt i bottnarna i varsitt fack för att sen lägga ner mina riggade pimpelspön så att krokar inte fastnar i skryllan men även att det trasslar mindre. Bakre kortsidan har jag extra krokar och pirkar och annan utrustning som behövs ute på isen. Sen att Wiggler skryllan väger avsevärt mycket mindre än skinnväskan jag använt mig av tidigare är ett stort plus. Skryllan kan man både bära med en hand, men det finns även så att man kan bära den som en ryggsäck. riktigt praktiskt och genomtänkt!

Huvudsyftet med detta inlägg är att försöka locka fler personer till att våga börja pimpla. Pimpla är nått som alla kan, vare sig kön eller ålder! Man behöver inte börja med den allra dyraste utrustningen. Det är ingen som kommer att stå och skratta för att du exempelvis har en billig isborr eller dylikt, snarare tvärtom och tycker att det är kul att du visat ditt intresse och kommit!

Nu när jag väl kommit så här pass långt och skaffat en del saker till en viss fördel i utrustnings väg, så ska jag bara se till att fixa det som är det allra väsentliga. Att lära mig pimpla och vinna tävlingar! 😉

Skitfiske på er så ses vi ute på isen med pimpelspöt i handen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments