Gäddfiske efter gårdagens fiaskofiske efter abborre

terhi_båt
Igår var jag ut och rekade hemmavattnet för att se om abborrarna börjar röra sig mot mynningarna, men ack så bet jag gick!Det var 11 grader i vattnet på hemmaplan, men det är inte först runt midsomar abborrfisket brukar dra igång. Men eftersom det varit så mild vinter så tänkte jag att det är aldrig fel att prova! Dessvärre blev det inga abborrar under dom två timmarna jag var ute, men suget att bända gädda växte så det knakade istället! Så jag beslöt mig at ta mig ut några timmar idag med riktat fiske på just gädda.

Ostlig vind, växlande molnighet bjöd det till en början på. Efter några kast hade jag redan haft första kontakten med en mindre gädda. Par kast senare lyckades jag även kroka en gädda och namnet blev snabbt räddat!
jerkbait_buster_jerk_papegoj_gädda
Växlande molnighet brukar Buster jerk papegoj fungera bra! Det gjorde så även idag!

Jag byter ställe efter en stund då huggen uteblev.
Väl på nya platsen bestämmer jag att byta till Svartzonker McTail med en bigtail monterad. Tredje kastet sitter en bättre fisk på, som bjuder på en kortare fight!

Efter några sköna gung så lyckas jag håva fisken.
gädda_i_savage_gear_håv
Håvad gädda.
tailbete_svartzonker_gädda
Snabba foton så fick damen bege sig hem igen.

Lyckades även få min livs första sutare idag, även om den var felkrokad 😉
felkrokad_sutare
Snacka om gofika för gäddan.

beten_för_dagen
Betena som fungerade för dagen.

Nu känner jag att jag tränat reflexerna och mothuggen inför ”Vårgäddan” som går av stapeln på Lördag och arrangeras av Skutskärs SFK!

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments