Gäddfiske tillsammans med Pirre Westin, klarblå himmel och sol.

tommys_gadda_med_real_eel_i_mun
Över en vecka med sjukdomar här hemma så kom man äntligen ut och fick frisk luft tillsammans med Pirre Westin.


Strålande solsken, svag vind bjöd det på idag. Jag frågade till och med Pirre om vi valt fel utrustning för dagen, kändes aningen bättre väder för exempelvis abborrfiske.
Pirre höll givetvis med mig, men vi lasta i båten och gjorde ett försök i alla fall.

Vi ankrar upp på första tänkta platsen, båda väljer att slänga på varsin buster jerk, men det visar sig inte hända mycket. Pirre byter färgkoder på sina busterjerks kontinuerligt, som sen visar sig resultera en bortkastad jerkbait. Ögglan på betet måste gått sönder i kastet eftersom beteslåset var fortfarande låst när Pirre vevat hem linan igen utan bete.

Till och från kommer det lite västlig vind, vilket även resulterar att vattnet krusar sig lite, vilket i sin tur leder till lite napp!
pierre_krokar_av_gädda
Pirre hade nu bytt ut sitt jerkbait mot en jigg från Andreelures, han plockar 2 snabba fiskar varan ena får en snabb avkrokning i vattnet, medans den här fick äran att dokumenteras.
pierre_poserar_gaddan
Bra fiskat kompis! Du leder nu med två mot mina noll fiskar!

Dags att tänka om, Pirre får fisk på gummi, men jag avvaktar med det och slänger på den berömda fegisen, Salmo slider i en utgående färg, Makrill.
Pirre drar ytterliggare en gädda i ungefär samma kaliber som fisken ovanför. Samtliga fiskar på en jigg från andreelures.

Nåja! Nu tänker jag om och tänker riktigt! Slänger på en gammal favorit, Real Eel 30cm firetiger!
Tar inte fruktansvärt många kast innan jag får första picken och följarna av en mindre fisk på cirka 1.5kg som vänder intill båten.
svartzonker_ambassadeur_5601jb_real_eel
Mitt nyinköpta SvartZonker Jerk 40-140gr 7ft. Tack Gävlefiskredskap för det bra priset jag fick!

tommy_med_gädda_2
Första gäddan blir landad av mig som verkligen inhalerar min real eel!
tommys_gadda_med_real_eel_i_mun
Några kast senare landar jag min andra gädda!
tommy_med_gädda_3
Det var inga monster idag, men gäddorna bjöd på riktigt roliga drillningar!

Ställningen… Mina två mot Pirres tre fiskar.. när vi byter plats och åker till en annan vik där vinden ligger på så lyckas Pirre få en slips att hugga, men halvvägs invevad mot båten så lossnar fisken, jag frågar pirre samtidigt som jag kastar var det där ungefär du kasta och högst troligt smackar samma fisk på min real eel! ställningen tre-tre! Vilket även blev det slutliga resultatet för dagen. Fisken försvann i samband med vinden.

Otroligt skönt att komma ut i friska luften efter att varit inlåst hemma med bacillerna i över en veckas tid!
Förresten vill jag även passa på att nämna att jag blivit nykär! Inte i några av madamerna idag utan mitt nya Svartzonker spö! Otroligt härlig klinga!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments