Gäddfiske tillsammans med Nygren på nytt vatten.

Liten gädda.
Alltid spännande att fiska på nytt vatten som man inte fiskat på tidigare, idag var en sån dag! Efter fyra stycken rent av risiga fiskepass på just gädda så fick man äntligen känna på lite hugg.

Nu var det längesen man skrev ett blogginlägg så man nästan glömt bort hur man gör. Men jag gör i alla fall ett försök!

Har ju som de flesta vet varit till Alingsås och fiskat Gädd-SM där trögheten började, med endast en fisk på 63 centimeter blev landad.
gäddsm
Helgen där på var det tävling här hemma då Skutskärs sportfiskeklubb arrangerade Höstgäddan som ägde rum i Bodaån och Dalälvens B\C-sektion. 6 timmars fiske gav resultat på noll fisk!

Sen spenderades en helgdag i Östhammar tillsammans med Pierre Westin och Christian Hillgren. Även där blev det ett bompass för min del.

Nu senast åkte jag själv ut på ett eftermiddags pass på ett favorit ställe här i närheten och där lyckas jag åtminstone få upp en gädda som äntligen tog oskulden på mitt kära Svartzonker 8,6ft -220grams tillsammans med 2015 års modell av Abu Ambassadeur 5601JB!

Idag skulle det äntligen visa sig att mitt tröga fiske skulle släppa även om inga giganter blev landade.
En kort stund efter det att vi hamnat i sjön så får jag upp dagens först gädda, som hade svårt att låta min blåsilver glittriga mcrubber vara orörd.

Mina förväntningar steg högt trots att jag inte försökte ha några, men alltid spännande med nya vatten!

En stund senare får Nygren sin första landad, härligt!
nygren med   fisk
Kapten visade sig vara riktigt het idag, han drog fisk på fisk och efter en stund så hade han landat 8st gäddor.
gädda_nygren

Trögheten för mig släppte egentligen mitten av passet och till slut lyckades jag landa 6 st.

tommy med gädda
tommy med gädda
Inga rekord gäddor idag men sjukt starka, 14 stycken landade gäddor i båten varav största på 4,4kg och säkert över 20 stycken bommade fisk på strax över 4 timmar fiske, fick ett godkänt betyg av mig med tanke på mina tidigare tröga fiskepass.
Mcrubber_orange_belly_perch
Vinnande konceptet idag var ett bete man hittade i Nygrens beteslåda, som visade sig vara en SvartZonker Mcrubber i specialfärgen Orange Belly Perch!

Tack för att du läste!
På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments