Hillesjön | Årets första pimpel efter abborre avklarat!

tommy_in_action
Idag gästade jag och Andreas Holmström ifrån Fiske i Gemenskap Hillesjön som ligger en liten bit norr om Gävle.

Efter det att jag sett att Kanalgratis tillsammans med Sportfiskarna varit och gjort filminspelning på hillesjön tidigare så fick jag upp ögonen att det faktiskt kan finnas lite grövre abborre i sjön. Videoklippet som jag pratar om kan ni se längst ner i detta inlägg.

min_abborre
Det gick relativt fort för mig att komma i kontakt med fisk. Jag har tidigare varit ute på två pimpelpass.
Första besöket var till Lilla Logärden i jakt på Rödingen tillsammans med Henrik. Varken jag eller Henke kände ett enda pet på prylarna under hela dagen. Andra svängen gjorde vi ett tappert försök på regnbåge. Jag, Henke, Niklas och Adde gjorde ett besökt till Hubo-Långsjön som ligger precis som lilla logärden i Hofors området.
Men även där åkte vi hem lottlösa!

Då kom suget på randiga riddare, denna underbara art kan man princip alltid räkna med att lyckas lura och så var det även idag!andreas_pimplar
Pimpelfisket gick ju faktiskt bra för Andreas!
andreas_med_borre
Andreas valde att fiska med balanspirk medans jag övade min teknik med vertikalpirkar. Andreas fick dom grövre abborrarna på balanspirk och vertikalpirken är princip outstanding när det gäller mängdfiske, inget undantag var så idag.
andreas_vägrar_gå_hem
Vad tyckte Andreas om pimpelfiske efter abborre? Det här är sista hålet som han lyckades lura tre styckna att nappa. Att han var väldigt svår att få med sig tillbaka till bilen, men det tar jag bara som ett riktigt gott tecken på att han tyckte det var kul!
isborren
Slutet nåt, allting gott! 10-20 centimeter kärnis på Hillesjön, har ni vägarna förbi så ut och pimpla med er, eller varför inte passa på att ta med er skridskorna och åk lite långfärd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments