Pimpel | Första omgången KM i pimpel hos Skutskär SFK

1. Samlingsplats
Idag var det första omgången av klubbmästerskap i pimpel på agendan för skutskärs sportfiskeklubb. Samling klockan 09:00 vid Preem i Skutskär.

2. Genomgång
Dagens pimpeltävling blev bestämt vid Stallfjärden i Älvkarleö. Vi var några stycken som trotsade vädret. Minusgrader med hårdvind satte oss pimplare på prov.
Det var extra roligt idag! Jag hade fått med mig min bror Christer Suomela. Han har inte pimplat särskilt många gånger och dessutom aldrig tävlat. Men han var minst lika laddad som mig!
3. Heinola
Min underbara isborr Heinola 115mm (UR RANTANEN)

Klockan tio gick startsignalen, förrmiddagen bjöd på relativt bra fiske för min del. Jag fick en gnista om hopp på kanske en top5 placering. Efter lunch hände något, snön började falla och jag gissar på att abborren kände av ett fallande tryck, fisket dog mer eller mindre av. Några få fiskar  lyckades jag få efter många borrade hål. Jag ändrade taktik sista halvtimmen och gick in på det grundare område för att börja jaga små fisk, men det visade sig inte heller vara pigga på att nappa.
Slutsignalen gick klockan ett, Dags att packa ihop och röra sig mot parkeringen för invägning.
4. Pierre Westin
Pierre Westin hade precis som mig, stundtals riiiktigt trögt fiske! Men lyckades ändå med en bra placering!
5. Christer Suomela
Min bror Christer påstod även han att han hade trögt fiske, men jag tyckte mig se han fladdra med armarna som att han var påväg att lyfta ifrån isen. Skoj att det nappade skapligt för att vara första tävlingen!

Resultatlistan från dagens klubbmästerskap:
Juniorer:
1:a Oliver Liljeqvist på 2240gr

Herrar:
1 Daniel Sundqvist på 4640gr
Tommy Suomela på 3920gr
Marcus Holmgren på 3780gr
Seppo Högelius på 3320gr
Pierre Westin på 3060gr
Roine Sundqvist på 2460gr
Christer Westin på 2160gr
Lennar Liljeqvist på 1920gr
9
Christer Suomela på 1860gr
10
Leif Liljeqvist på 1160gr
11
Kent S på 1120gr
12
Ove Rehn på 880gr
13
Henrik Hård på 320gr
14
Kenneth Sundqvist på 0gr

En andra plats hade jag verkligen inte förväntat mig, men det värmde ordentligt inombords, vilken rivstart på pimpelsäsongen!
6. Tommy Suomela
På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments