Pimpel | Idag blev det pimpelfiske på Trösken

header
Besökte sjön Trösken som ligger i Furuvik. Dagen bjöd på strålande väder jämfört med gårdagens pimpeltävling.

Första jag möts av när jag väl kommit till parkering är ett strålande väder, klarblå himmel och princip vindstilla, temperaturen låg runt nollan, men så fort solen steg högre så värmde det ordentligt, känsla av vår i luften fast det bara är slutet av Januari månad!
vybild över trösken
Jag har besökt Trösken ett par gånger förrut, men det var i mitt tidigare liv (läs längesen). Hur djupet är och hur sjön ser ut under isen har jag ingen aning om.
Här kommer jag spendera många av mina fritids pimpeltimmar från och med nu. Hört mycket smutskastning om hur fisket är på trösken, men jag tänkte bilda mig en egen uppfattning.
Jag beslutade att bli medlem i Tröskens FVF i veckan för att även ha möjlighet att delta på deras klubbmästerskap som fått spikade datum. (Se mer info på deras hemsida).

snart nappar det
Hur gick fisket då?
Jag kom ut på sjön runt tio tiden och fiskade fram till tolv (En snabb sväng). Blev en del traskande runt på isen på varierande djup 2-5meter. Jag lyckades även få några mindre abborrar och några lite större efter en del letande och bommande även några tyngre hugg.
abborre
Men visst fanns det fisk i okej storleken för tävlingsfiske i sjön, det var det inget snack om.
Även om dagens pimpeltur var mest att rensa lite tankar och ladda batterierna i det fina vädret så fick sjön ett okej första intryck på både känslan och fisket i sig.

På återseénde med nya pimpeläventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments