Gavleån | Nu har abborren kommit.

abborre
Läst och sett rapporter om att abborren ska ha hittat in till gavleån så jag passade på att rigga ett utav mina fkp-gear spön till dropshot för att sedan ta avfärd mot Gävle, närmare bestämt fullriggaren denna Lördags förmiddag, på självaste påskafton.

På vägen in till Gävle så möttes jag av mörkare moln med inslag av svagt snöfall, temperaturen låg bara på ett par plusgrader och vinden låg på från nord.
Väl framme vid den tänkbara fiskeplatsen så skymtade solen blygsamt till mellan molnen.

Premiärfisket efter abborre med dropshot-teknik börjar bli en vana att börja säsongen med från denna plats.
mats_axlund_med_borre
Mats ”Ramudden” Axlund anslöt sig en stund efter att jag landat på platsen, han lyckades efter många bommade hugg att kroka sin första abborre. Den var inte stor, men den var liten!
linus_engblom
Linus ”pimpelfiskarn” Engblom var något krasslig men hade svårt att hålla sig hemma efter jag skickat ut en fångstbild på en mindre abborre.

Vi fortsatte fiska och rörde oss en liten bit nerströms, då släppte det tröga fisket ordentligt för Mats, till en början fick han abborre på var och varannat kast, kändes det som i alla fall. Linus som var halvt krasslig gick det sämre för, men han är nog på plats redan imorgon för revenge mot dom randiga.

Med ett gäng abborrar och två gösar samt två bortkastade tackel så kunde dagens fiskepass summeras, trögt men kul!

grillat
Nordanvinden hade legat på hela dagen vilket resulterade köldstela händer och fingrar. Gissa om det var gott att åka hem för att tända grillen och få i sig lite god mat!

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments