Test av FKP-GEAR Draugen Elite

Fått möjligheten att testa FKP-GEAR Custom Draugen Elite 7,2ft haspelspö inför ett eventuellt köp.

Jag har sedan flera år tillbaka haft en riktig trotjänare till favorit spö, Draugen D4 6ft, dessa spön tillverkas inte längre. D4 tillverkas idag bara i 7ft, och dessa har jag tyckt känts lite ”svampiga” jämfört med 6ft spöt.

Visst är det säkert en vanesak när det kommer till olika längder på spön, men 6ft har passat bra till mitt abborrfiske.

Men efter att ha fiskat med Draugen Elite 7,2ft bara en halv dag så känner jag att man inte bara kastar längre, man krokar dessutom fisken bättre. Här känns det helt plötsligt som att 6ft spöt är något mjukare och svampigare. Gillar man D4 vare sig det är 6ft eller 7ft spöt, så kommer man definitivt gilla Elite, det känns som någon form av en blandad kompott av dessa två tillsammans som gör det till det bättre när det kommer till känslan, längden från 7ft och känslan från 6ft plus något utöver det extra som jag har svårt att sätta ord på.

En härlig dag och visst blev det både abborrar, id:ar och gäddor. riktig grand slam!

Fick även hem lite jiggar jag tänkte jag ska jämföra med den äldre versionen som jag fortfarande hade några enstaka kvar av.

Absolut en jigg som verkligen blivit en av mina favoriter sen jag började använda dom, många abborrar har det blivit, även många gösar i gavleån .

JigLure JL 2, visst har den fått sig ett lyft när man har möjligheten att jämföra dessa bredvid varandra. Äldre ovanför och den nyare ner till.

Nyare till vänster, äldre till höger.

Till vänster har vi hur dom ser ut idag, och till höger är dem äldre. Här har dem utvecklats en hel del.
Även om jag gillade dom som dom såg ut förut, så gillar jag den nyare versionen bättre!
Allting var inte bättre förr 😉

Nya kostymen på JigLure JL2 levererar inte helt oväntat även abborre.

Angående Draugen Elite, så lär jag test-fiska det några pass till innan jag fattar ett beslut om jag ska beställa ett eller inte.

Kika gärna in deras hemsida.
https://www.fkpgearcustom.se/

Tack för at du läste!
Skitfiske på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments