Nordanvinden blåste fram vackra fiskar i Marma!

Idag ringde klockan redan 06:15! Idag skulle Thomas Karlström gästa oss! Hämtade upp honom som planerat 07:00, för att åka vidare till Johan, sen bar det iväg, vi var framme strax före 08:00, Jonas Stenberg och HDFREAKS var redan på plats och la ut sina spön, fina sprak och knak i isen, kändes inte riktigt säkert! Men det var bara att gilla läget! För fiska skulle vi förstås göra! Efter cirka en timme fäller första spöt för oss, hdfreaks hade redan fått 5-6st landade fiskar en på runt 6,5kg i topp! Vi funderade över vad vi gjorde för fel, men det var väl tålamodet som saknades! Hur som helst, Johan springer till sitt spö, låter fisken dra lina och sen gjorde Johan ett bestämt mothugg, fisken blir krokad! En härligt men kortvarig fight och första fisken landad! uppskattningsvis 3,5kg! C&R!

Efter det så fäller ett av mina spön! Jag halvspringer till spöt, gör precis som Johan, även jag lyckas kroka fisken! samtidigt som det knakade till i rullen, och fästet till rullen som man sätter fast i spöt går av på ena sidan! Jag ger Johan Spöt medans jag handvevande försöker få in fisken i land! men tillslut efter lite teamwork lyckas vi lösa problemet! Det var en något mindre än Johans men en fisk iaf landad! och en rulle kasserad!

Nollan var spräckt för både mig och Johan, nu hoppades vi på att det var Thomas tur! Men så blev inte fallet, efter en dödperiod fäller Johans andra spö, han springer dit och inväntar mothugg, och lyckas kroka fisken! Ivrig som jag är skyndar mig till väskan för att gräva fram kameran och sedan springer jag till Johan, det enda jag hör från Johan är att det är en gris som han repeterar ett antal gånger! Vi ser fisken skymta flera gånger genom den genomskinliga isen, visst fan var det en gris! Jag uppskattade vikten till cirka 8kg! Johan var ganska hysterisk och hoppades på att det var 10+:an som tagit hans mört! Efter en härligt fight och fisken är landad, så stannade vågen på 7,4kg! Lika tjock som en kossa strax innan förlossning!

Vi lyfter på hatten och gratulerar! Efter vägningen och fotograferingen fick gäddan simma tillbaks i det kalla vattnet!

Hur som helst fortsätter fisket, Jag själv blev enormt taggad över att Johan lyckats få största fisken för dagen, som även var lika många kilon som mitt pb!
Jag vet att det står grovgädda nedanför oss, men man kan inte göra annat än att bara invänta att någons spö fäller! Vilket är precis som sker! Nu var det äntligen Thomas spö som fällde! Efter en intensivkurs så förstod Thomas hur han skulle hantera situationen!

Efter att gäddan löpt färdigt och förhoppningsvis fått mörten i mun så gör Thomas ett bestämt mothugg och fisken blir krokad! En härligt match utspelar sig, Jonas kommer även till oss för att filma! Mycket rullskrik och till slut kommer gäddan ovanpå isen!

Vi lyfter på hatten! Thomas tar ett nytt personbästa i gädda! 6,7kg om jag minns rätt! Grattis! Efter vägningen och fotograferingen så släpper vi som alltid tillbaks fisken i vattnet för att växa på sig och bli större!

Nu blev det en död tid igen, nordanvinden kom! Blåste så enormt! Till och med Is-skopan blåste iväg som varit med sen jag var liten, lite trist, men Thomas gjorde ett tappert försök att hinna ikapp den, men vinden låg på så hårt så chansen att komma ifatt skopan var omöjligt! R.i.P!
Om någon hittar den vid hällholmen i Marma så får ni jätte gärna ge tillbaks den till mig! Korkskaft, med svart plast och gul skopa! (Rapala?)!

Hur som helst, mitt i ”stormen” så fäller mitt spö! Jag halvspringer dit i motvind! Jag tackar mig själv till mina broddar jag köpt, att jag tog mig fram! Det börjar en härlig drillning! Johan filmar medans Jag uppskattar en vikt hos gäddans beteénde! Mellan 3-4kg, men efter många och långa rus blev jag lite lyrisk! När väl gäddan visar sig vid mitt borrade hål, så säger Johan att nu har jag tagit en 8kg! Det värmer inombords, men vågen får visa den realistiska siffran!

Vågen visar 7,8kg! Och ett nytt personbästa är taget! Adrenalinrus i kroppen! Till och med fingertopparna blev varma! Gladast i hela Marmafjärden!

Vi fortsätter att fiska en stund till trots ovädret! Det fäller på samma spö och samma hål en stund senare! En ny fight utspelar sig! Kände som en bra fisk, fina och sköna rus! Jag ryser i kroppen ännu när jag tänker på hur rullen skrek!

Visst fasiken var det en fin fisk! Nu var Johan bombsäker på att det var en 8kg jag fått krokad! Avkrokning och fotografering för att sedan vägas! 7,82kg Ännu ett personbästa! 2st pb:n på samma dag! Eller 3 om man räknar med Thomas! Riktigt jävla bra dag!

Om vi återkommer? Det kan ni ge er fan på! För ett årskort är inhandlat!

SKITFISKE OCH PÅ ÅTERSEÉNDE!
// Tommy @ Fisketeam Suomela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

4 thoughts on “Nordanvinden blåste fram vackra fiskar i Marma!

 1. Sussi skriver:

  Kanonfina gäddor!! Så trist att vi inte har is här i söder, men den borde väl lägga sig väldigt snart!!
  Önskar er fortsatt skitfiske och tackar för en trevlig blogg!

  • Tommy skriver:

   Hoppas ni får en trevlig och snöfri is! Säsongen känns ju väldigt kort när det gäller att isfiska! Schysst att du tycker bloggen är trevlig! den är fortfarande under konstruktion ! 🙂

 2. Toni skriver:

  Skön rapport, vi väntar fortfarande på riktiga isar här nere i Mälardalen.

 3. Tommy skriver:

  Tack så mycket! Hoppas på att det blir en bra is snart! 🙂

Comments are closed.