Utrustning

Utrustning för Abborrfisket
Utrustning
Utrustning främst när jag fiskar efter abborre använder jag mig av ett spö från svenska sportfiskemärket FKP-GEAR. Personligen föredrar jag att fiska med haspelrulle, ABU Revo SX10 fungerar perfekt ihop med Draugen D4 spöt som ligger på 6ft och kastvikt 8-26gr, men tycker även att det fungerar bra att kasta små spinnaren på cirka 5gr utan några större konstigheter. Linan jag använder mig av till denna kombination är Berkley’s Fireline Exceed 0,12mm i färgen röd. Som tafs material använder jag mig av Berkley’s Super strong Trilene som är 100% Fluorocarbon i dimensionen 0,45mm, som håller upp till 15,6kg, kan tyckas överdrivet, men för att skydda lite extra ifall om att gäddan skulle göra sig närvarande, så är risken mindre att linan går av.

Draugen D3 spöt använder jag främst vid vertikalfisket, en rulle som fungerar riktigt bra till den är Revo MGX från ABU. Ett lätt spö och en otroligt lätt rulle gör det riktigt ergonomiskt att fiska med. Spöt har en kastvikt på 10-30gr, men när det gäller att vertikalfiska så är det inga större konstigheter att använda sig av jiggskallar på upp till 40gr.
Spöt har även hållt för gösar på 5kg+ och bjudit på riktigt roliga drillningar, jag ska fortsätta hårdtesta spöt för att se hur stora gösar den håller för. Linan jag använder mig av till detta är Berkley’s Whiplash Crystal på 0,12mm. Eftersom Revo MGX är en baitcasting rulle, så fungerar denna kombo bra både till vertikalfisket som vanliga fisket efter abborre, regnbåge och så vidare.
Favoritbetet för abborre är utan tvekan Viblure och Jiglure JL2.
mellanrum450
Utrustning för gäddfisket.
utrustning_till_höstgäddan
Insidan av Terhi Absia 410
Höstfisket efter gädda sker oftast av trolling. Vertikalparavan trolling är något jag bedriver väldigt mycket på hösten, dock började jag med det i fjol och det visade sig vara väldigt effektivt.
Favoritbetet till höstens gäddor är stora jiggar med tunga skallar när jag trollar.

Från förra året (2014) så blev trollingfisket allt mer lidande då jag helt enkelt fastnade för hederligt spinnfiske.
Jag har två uppsättningar spön. Bägge är Svartzonker spön varav ena är ett 7ft -140gr tillsammans med en klassisk AbuGarcia ambassadeur 5601JB som jag använder mig till jerkspö.
Uppsättning två är ett Svartzonker 8,6ft -220gr till det använder jag nya varianten Ambassadeur 5601 Jerkbaiter HS. Jag använder denna setup till att kasta iväg blanda nnat tunga gummibeten som, Mcrubber, Wolfcreek Shad, Pigshad osv.
mellanrum450
Bil&Båt

FKP-Gear moddad båt!
Båten är en Terhi Absia 410  som är utrustad med bl.a en 20hk 2-takts motor från Mariner, Lowrance HDS5 Ekolod, Watersnake FWCV-44LB elmotor, 5 spöhållare från I-Fish och Easyline 80km trailer.

Volvo V70 2012 Icewhite
Draghästen till båten är en Volvo V70 Drive årsmodell 2010.

mellanrum450

Foto&Video
Sony_alpha 33
Sony Alpha-33 – En bra, lättanvänd systemkamera som inte bara klarar av att ta bra bilder, klarar även att spela in i HD.

drift hd Actionkamera
Senaste tillskottet i kamerafamiljen, Drift HD 1080p Actionkamera från Innovation.
sanyo_xacti
Sanyo Xacti VPC-CG20EX – Bra bild och ljud.

mellanrum450