Tips&Trix | Bygga hållare till ekolod av en spöhållare.

startar_bild_1
Ekolod – Blev inspirerad av en smart och enkel lösning som inte behöver några skruvhål i båten för att fästa ekolodsenheten.

Märket på spöhållaren jag använder mig av är till att bygga denna hållare till ekolod är Kinetic. Jag börjar med att såga av ”öronen” på själva Y-klykan, som fästs på vid själva relingshållaren på båten.
startar_bild_2
Jämnar till ytan med en vass kniv. Sen tar jag en 6mm borr och fixar ett genomgående hål på delen jag  väljer att använda mig av. Jag använder mig av samma bult som följde med spöhållaren. för att sätta fast själva ramfästet till mitt Lowrance HDS5 lod.
startar_bild_3
Några låsbrickor mellan ram-fästet och ”spöhållaren” så sitter det som ett smäck.
ekolod_monterad_i_spöhållaren_bakifrån
Monterat och klart på båten.
ekolod_monterad_i_spöhållaren
Enkelt att kunna justera lodet åt sidorna, har man fler liknande fästen i båten, så är det både enkelt och går väldigt snabbt att byta placering på skärmen, så länge man har lite kablage till godo.
Om man vill så kan man enkelt säkra upp genom att stripa fast ramfästet på  enheten i relingen ifall om olyckan skulle vara framme och spöhållaren på någotvis går av.
Enkelt, Funktionellt och framför allt BILLIGT alternativ till att tillverka en schysst och jag personligen tycker snyggt fäste för ekolodet.
Det kommer uppdateras med bättre bilder vid ett senare tillfälle.

Inspirationskälla till detta bygge var Kenneth Holm i gruppen ”Svenska Gösfiskare” på facebook.
inspirationskälla_kenneth_holm
Här är hans bygge med hjälp av en annan modell av spöhållare\Ekolod.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments