Vertikalfiske | Fiske med Gösdrottningen levererade äntligen nytt personbästa


Idag var det bestämt att vertikalfiska med Cecilia ”Gösdrottningen” Grönberg.
Vi kom ut riktigt tidigt den här fredagsmorgonen, vi tänkte att vi skulle vara bland dom första ute på sjön idag, men där gick vi bet!

Det var redan 4-5st trailers vid rampen som redan hade sjösatt och fler blev det under dagen. Till en början blåste det en hel del, även om väderprognosen hade visat att det bara skulle blåsa 2m\s.

Jag får lov att testa släppa på första fisken för dagen och efter lite lirkande så rata fisken min jigg och tvärdök. Tänkte direkt att ”Jaha.. det är en sån dag idag”. Cecilia lyckades lura sina första fiskar hon släppte på, varav ena var en riktigt fin fisk på 4kg och den andra kring 3kg. Eftersom båda var något trötta så glömde vi helt och hållet bort att ta bilder på dessa.

Efter en del sökande utan några större resultat, så fortsätter vi till en annan hotspot där Cecilia brukar ha bra fiske, under transporten dit så passar jag på att rigga min Rainbow trout jigg från Lunkercity Fin-s med en extra stingerkrok, då jag gått bomm på många fiskar när jag valt att fiska med storleken 7″ med endast 1 stingerkrok, nu kände jag mig redo att släppa på nästa fisk som Cecilia lyckats finna efter en del sökande bland dess spår.

Fisken står på ungefär 4,5 meter ner i det 12meter djupa vattnet, med min 50gr skalle så går det fort att komma ner till fisken. Lite lätt lirkande med jiggen så väljer den att gå till anfall, mothugget sitter extremt bra och till en början blev jag förvånad över att fisken inte kändes lika stor som ekot visade.

Halvvägs upp så kommer fisken utan några större knyckande, men ju närmare ytan fisken kommer och en snabb skymt av fisken så konstaterade jag att den låg på cirka 4-5kg. Sen utspelar sig en kortare match innan fisken synar ytan och jag blir helt lyrisk medans Cissi tar fram håven och håvar fisken på första försöket!

Fisken väger 6,1kg och 85cm lång, Äntligen är gamla pb:t spräckt som jag tog i våras som vägde  5,2kg med Peter Söder.

En kortare stund därefter så kommer givetvis Peter till och frågar hur det har gått.

En fantastisk dag på sjön som alltid i Cecilias sällskap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments