Lik-kistan | Grym premiär med Niklas Lövstedt!

Idag var det dags att strandsätta likkistan, påvägen ut mot sjön så kom det både snö och även en hel del hagel, himlen var täckt av gråa moln och endast få plusgrader på temperaturen! Men det satte varken stop för mig eller Niklas, vi var fast beslutsamma att vi skulle ta en kortare tur idag trots att isen låg kvar en bit utanför bryggan.

Det kändes inte som något vidare väder för fiske, men vi var så förbaskat envisa idag, vilket verkligen gav resultat! Jag vet att dimma verkligen är otroligt effektivt på fetare gäddor, men att detta väder som höll igång idag skulle vara minst lika bra, hade jag ingen susning över!

Vi började åka genom den första hotspoten vilket levererade en mindre gädda till Niklas som fiskade med en rapalaliknande wobbler med papegojfärg.
När vi väl kom in i en brant som jag känner till sen 2 år tillbaka, så smäller det ytterligare på Niklas spö! Nu blev det en rejäl match och rullskrik som man drömt om länge! Efter en snabb fotografering så visade vågen därefter landa på 6,8kg! Vilket tyder på nytt personbästa för Niklas! Vi lyfter på hatten och säger GRATTIS!

Vi fortsätter att fiska av första spoten innan vi bestämmer oss för att ankra och då greppar jag mitt jerkspö och väljer big bandit – Skitmörten! Tar nog inte mycket mer än 7-8 kast innan jag ser en riktigt fin plog efter betet, kastar ytterligare ett par kast på samma plats och jag lyckas lura fisken till attack! Ett perfekt mothugg från min sida och fisken sitter!

Nu blir det rejält åkav, jag blir hysterisk och skriker till Niklas att plocka fram både lipgrip och avkrokartången, nu är det stort!
Jag ser att gäddan attackerat min bandit på sidan, båda krokarna ser ut att sitta i mun på fisken, jag blir helt knäsvag samtidigt som jag ler av lycka medans jag drillar fisken som en stund senare äntligen blir landad!

Fotografering av monstergäddan och fram med gäddsäcken för vägning! Vågen stannar på 10,4kg! Adrenalinruset i kroppen gjorde mig helt yr! så snabbt tillbaks med en romstinnade fisken för att återhämta mig! Samtidigt som Niklas skrattar något hysteriskt! Jag kände mig helt slut! Och äntligen har jag spräckt tian! Så sanslöst sjukt när jag pratade med Jonas Stenberg om det igår eller om det var idag!

Vi lyckas få upp ett par mindre gäddor på 2-4kg, men när väl ovädret försvann och solen tittade fram, och blåsten avtog så avtog även huggen. Men vad gjorde det, både jag och Niklas var överlyckliga och en tur till blir inom kort!

Bilder kommer så fort Niklas fått tummen ur ba*en och mailat över dem!

Skitfiske så länge!

DETTA VAR ALLTSÅ ETT APRILSKÄMT!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments