Pimpel | Dagens fisketur levererade nytt personbästa

Pimpelväska
Äntligen blev natten till morgon och det var dags att åka och hämta upp Peter Söder, sen var det raka vägen till dagens sjö, ja… Ok.. vi stannade till en snabbis på en mack som låg längs vägen.

Vi kommer ut på sjön strax efter klockan åtta, det är fortfarande halvmörkt och man kunde nästan ta i spänningen som låg i luften, det kändes som det skulle bli en kanon dag!

Fisket börjar ungefär mitten av sjön, djupet låg på cirka 15meter, vi nöter vidare strax under timmen då en annan bil ansluter till parkeringen, vi skyndar oss att få ihop prylarna och gör en förflyttning.

När väl mannen som parkerat sin bil och kommit ut en bit på isen tycker sig Peter känna igen den gula flytoverallen, visade sig att det var hans vän Janne.
Janne ansluter sig till oss, det tar inte någon längre stund innan han visar hur man gör för att jaga rätt på denna vackra fisk.
SONY DSC
Stort grattis till första fisken för dagen!
Nu kom glöden tillbaka för både mig och Peter samt en bekräftelse att det fanns fisk under den is vi stog på!

Peter blir nästa man ut för att äntligen få spöt böjd av en bättre fisk!
SONY DSC
Peter lyckades lura en Röding på strax under kilot med det så blev nollan spräckt! Skönt!

Jag fortsätter nöta vidare en stund och Peter får ytterligare ett hugg och en skön drillning blir av!
Ännu en landad! Man glädjer sig verkligen till sina kamrater som lyckas, men pressen att man själv skulle lyckas steg enormt!

Nu satt jag där och funderade över vad jag skulle göra för att lyckas, då passar Peter på och säger att jag kan låna ett utav hans spön som har en liknande rigg som han använde sig av.
Väldigt lockande nyper jag spöt som står i pulkan och bara väntar på att jag ska greppa det!

Sen kom tanken, nytt spö, nytt hål, enkel matematik! Efter en kortare stund så lyckas jag äntligen få min första för dagen! som även är min livs andra röding! och den här skulle visa sig att det var ett nytt personbästa! 0,54kg, kanske inte så stort för andra som fiskar denna art oftare än vad jag gör! Men nu har jag ett högre mål att slå framöver! för det här fisket tyckte jag var sjukt spännande!
tommy röding
Riktigt glad blev jag och vilket kanon fiske! 5 landade rödingar på 3 pers, inte illa!

Men det resultlistan var inte färdig än! Min tur igen och det sög tag i grejorna ordentligt och under drillningen så blir det dubbelhugg, Janne höll på att kasta iväg sin kamera som han tagit fram för att fota min fångst  av en ren reflex, när han hörde sin rulle började sjunga, båda fiskarna lyckades vi få ovanpå isen! Nu hade vi fått 2 fiskar per fiskare, vilket vi kände att det var en riktigt bra dag!

Tommys fiskar
Nybörjartur eller rena rama pimpelmästarn, jag tror på första alternativet! Grymt bra dag med trevligt sällskap!
Tack Peter och Janne! Detta lär vi bara göra om!

Skitfiske och på återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments