Fiska i Gavleån tillsammans med Niklas Lövstedt efter gös

Fiske i Gavleån
Fiska i Gavleån tillsammans med legenden Niklas Lövstedt stod på agendan igår kväll.

Det var alldeles för längesen jag gjorde ett besök till Gavleån för att prova på att jiggfiska lite gös. Men idag hade jag fått med mig min gamla goda vän Niklas. På honom lät det som han var riktigt taggad för att försöka locka gösarna till hugg.

Anländer ner till gavleån strax efter klockan 18:00. Visar sig att jag är på plats före Niklas, jag började fiska av den magiska Busskuren som även var våran mötesplats.
Vattenflödet var obefintligt likaså vattennivån. Men 10gr jiggskalle visade sig fungerade relativt bra endå att fiska med.

Hinner fiska en kort stund innan Niklas anländer och det är inte först han anländer jag får kvällens första hugg som jag givetvis bommade.
Huggen kändes aningen slappa, så jag misstänkte att det var abborrarna som förföljer mig. Det visade sig stämma ganska bra.
fiske_i_gavleån_Tommy_med_en_abborre
En hel del betesfisk simmar längs ytan som en matta. Några jagade abborrar och gösar ser vi. Men dom verkar aningen svårflirtade idag!
Fiska i Gavleån
Niklas får respons av en ittrig abborre, men tanken var ju att lämna dom randiga krigarna i fred. Det var ju faktiskt gös vi var ute efter.

Fick ett litet tips från Kjell Bohlin som nyligen fiskat i Gavleån och berättade vart han upplevt bäst gösfiske. Vi rör oss sakta men säkert längs kanten uppströms för att se om det fungerade.
Fiska i Gavleån
Gös tagen på fkp-gear JigLure JL2.
Kjell visar sig ha rätt med tipset. Tog inte jätte lång tid innan jag kniper första gösen för kvällen. Men Niklas var snabb han med, han lyckades dra 2 gösar på 2 kast.
Fiska i gavleån
Fiska i Gavleån
Ingen av fiskarna var särskilt stora, men dom var åtminstone små!
Liten stund senare in på mörket lyckas även Niklas få på en skaplig abborre som gör en riktigt karatespark och tar sig lös vid ytan.

Vi fick 5st gösar var och tiotalet abborrar under de fyra timmar som vi fiskade.
Men snart är hösten här på allvar vilket också dom större gösarna är.

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments