Dropshot på abborre – Årets första riktade borrepass.

dropshot på abborre
Dropshot på abborre kan vara effektivt när vattnet fortfarande är kallt och fisken fortfarande är köldstel, vilket fisken fortfarande var idag!

Jag anländer till Gavleån strax efter lunch och möts direkt upp utav Niklas, Louise och Rasmus, fisket visade sig varit relativt bra på förmiddagen, i alla fall om man tittade på mängden fisk, storleken saknades fortfarande.

Några kast senare hade jag snabbt landat två abborrar och en mindre gös. Fisket skulle visa sig bli svårt då vädret blåst upp till tolv-fjorton sekundmeter i byvindarna. idag hjälpte det inte med en lina på 0,12mm, man fick rejäla linbågar ändå! Både Niklas och Rasmus körde samma stil som jag tänkt, dropshot!

Min vän Mats Axlund ansluter till oss en stund senare. För Mats del skulle det bli första gången han provade på att köra dropshot på abborre!
Efter några misslyckade försök att rigga tacklet så var han på banan! Rasmus, Niklas och Louise bestämmer sig för att röra sig vidare uppströms, jag och Mats bestämmer oss för att stanna.

Vinden tilltar ännu mer inpå eftermiddagen men vi ger inte upp riktigt ännu.
dropshot på abborre
Till slut får jag en lite roligare abborre som verkligen stred för sitt liv, Mats sa direkt det där måste vara en gös. Ja! den bjöd faktiskt på en skön fight på mitt Draugen spö från FKP-GEAR.

En centimeter förkortad jiglure jl3 var dagens bete skulle jag vilja påstå!
Nåja Mats fick några abborrar, men han fick även flest bifångst (gösar). Det var ju faktiskt abborre vi var ute efter även om han sa till mig att han bara är ute efter att fiska fisk!
Dropshotad gös av Mats Axlund
Tappert fiskat kompis, hoppas du fick mer smak av dropshot på abborre.

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments