Abborre i bitande vindar och hagelregn.

Abborre
Efter gårdagens fiasko på Gäddtävlingen som jag tillsammans med Pierre Westin och Skutskärs sportfiskeklubb arrangerade, så beslöt jag mig om en revange.. Fast istället på abborre!

När jag väl anlände till dagens fiskeplats så var det väldigt kall blåsig vind från nordost, såg snabbt till att få någorlunda lä-sida om mig. Jag började med att fiska traditionell jiggfiske med en 10gr skalle och i vanlig ordning med jiglure jl2. Men det visade sig att grammen på skallen var för tung, då jag var tvungen att fiska för snabbt, hade dessvärre inge lättare skallar med mig idag. Men jag lyckades få nån abborre att nappa, men däremot krokades ingen.

Första timmen går…
Inte en abborre landad! Vet att det finns fisk i området!
Rasmus och hans vän ”skägget” ansluter och gör mig sällskap för en stund, idag skulle dom kastmeta, relaxfiske på hög nivå! Första utkastet för Rasmus så tara det inte mer än par minuter innan första fisken är landad. Lagomt psykande fastän var liten! Men fick därmed bekräftelse på att abborre fanns i närheten.

Jag lyckas ganska snart kasta fast min jigg och linan går därmed av, ledsnar en aning men beslutar mig att rigga på dropshot tackel.
provar lite olika jiggar för att se om abborren vill luras att glupska i sig det.
Abborrefiske
Jag lämnar Rasmus och hans vän skägget, för att bege mig lite längre bort. Där jag hade haft napp sen tidigare när jag jiggade som vanligt.

En kortade stund där efter landar jag dagens första fisk!
abborre
En stridsvillig abborre över halvkilot.

Sitter kvar på min sten, en sten som bjudit på roliga fighter tidigare år. Vilket resulterar i större fiskar.
Vädret är väldigt svängigt. Om inte solen skiner och värmer en aning så kommer mörka moln in och det börjar hagla och halvt snöa! Med bitande pingvin vindar ifrån ryssland!

Men dem större nappade som bäst när vädret var som sämst idag!
abborre
Abborre 2
Efter några fina fiskar så kommer dagens största efter en härlig fight!

Abborre tommy suomela
Dagens största.
Samtliga fiskar tagna på jiglure jl3 från fkpgear idag!

Kändes riktigt skönt att få gunga ordentligt på Draugen D4 6ft spöt med arga randiga krigare!
Nästa gång hoppas jag på the biggest!

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments