Alltid spännande när flötet sjunker

Foto: Bernt Moberg

Har du provat flötestrolling riktat efter abborre? Jag har. Det är en mycket trevlig fiskemetod. Och effektiv. Vi valde sjön Fjärden, på Testeboån nedströms Kolforsen. Äldsta sonen Simon och kompisen Sebastian Wessén följde med.

Kvällen före smidde vi planerna. Flötestrolling skulle det bli. Spöna tacklades hemma, så att vi skulle komma igång med fisket så fort som möjligt när vi kom fram till sjön, och ut i båten.

Utrustningen till flötestrolling är enkel. Den består i princip av samma prylar som vid vanligt flötmete med betesfisk. Skillnaden är framförallt att du ska ha tyngre sänken, mellan 30 och 50 gram. Det fordrar i sin tur ett rejält flöte.

Läs hela artikeln på: www.gd.se

Alltid kul när det skrivs artiklar om vatten där man själv fiskar!

Tummen upp! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments