Fisket från Söndags..

Klockan ringde redan 05:30, kändes som det var måndag och man skulle upp för att göra ett pass på arbetet, men så var inte fallet, idag var det fiske som stod högst upp på listan!

Vi kom ut strax innan 07:00 till sjön, där vi kommer fram till en båt med mycket vatten i, började med att ösa ur båten innan fisket kunde börja!

Solen sken och det var vindstilla, runt 18grader i vattnet, men fisken var inte riktigt på hugget.
Det tog en bra stund innan Johan lyckades få upp en abborre som var lite störren sitt drag.
Bortsett från den så var det riktigt dött, vilket i för sig känns bra, en dålig start är lika med en bra dag!

Vi fortsatte ut till den något nyare abborre platsen som vi hittat, heller där var det inte direkt nått liv, Johan lyckades dock kroka upp en stor gren, som vi transporterade närmare land, så den kunde undvikas i framtiden.
Efter en stunds cirkulerande lyckas jag äntligen få napp, en bättre borre på runt 3-4hg, fotograferade för att sen släppas tillbaks.

Lite senare under förrmiddagen så kom molnen, himmelen blev från blå till mörkgrå ganska snabbt, det var först då fisken blev något aktivare, jag lyckades få ännu en abborre på kroken och började veva in!
Ganska snabbt blev det stumt i linan, jag tänkte att den rackarn hade simmat ner bland stenar och krokarna fastnat
rycker lite i spöt och den lossnar, kändes som abborren också lossnade, men en stunds invevande känner jag ittriga rörelser i spöt och konstaterar att borren är kvar, när jag väl får upp den till ytan 2meter från båten så kommer en gädda och hugger efter abborren men tyvärr så missar den, det var denna gädda som antagligen var ”stenröset” på botten som linan blev stum av, uppskattad vikt på gäddan var mellan 4-6kg.

Tog upp borren i båten och såg att stjärtfenan var ganska förstörd, nu är det andra gången man har dubbelhugg på kort tid, vi blev sugna att börja fiska gädda efter denna incident, jag tog det lite grövre spöt, riggade på Salmo-wobblern som liknar en abborre sen bar det iväg ut till djupet för att se om någon gädda var på hugget, men efter kanske 20-30minuters, så tröttnar vi och byter återigen över till att fiska abborre.

Blev det någon revenge mot Johan denna dag? Nej, han lyckas behålla titeln ännu en gång!
Johan lyckades få 6st gäddor, största på cirka 1.5kg, och 7st abborrar.
Själv fick man 2st gäddor, 6st abborrar, varav 3-4st var fina matborrar.

Alla fiskar åkte givetvis tillbaks i sjön, som alltid!

Praktiskt sett tycker jag skitstarten på dagen, gav resultat av lite större abborrar än tidigare fisketurer!

Bjuder på några bilder ifrån Söndags!

SKITFISKE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments