Trollingtur med Johan.

Efter att arbetsdagen var avklarad åkte jag och Johan till båten för att prova lyckan i sjön!

Johan började med en grön\gul wobbler i storleken större, vilket gav utdelning ganska fort, grejerna hann inte vara i vattnet mer än 5minuter innan en mindre gädda klev på, vilket även blev dagens största på runt 1,5kg.

Det tog inte lång tid innan jag förstod att vattentemperaturen fortfarande är för hög för att större gäddor ska visa sig, låg strax under 20grader, så jag bytte spö till UL för att fiska med favorit rapalan.
Johan fick låna den andra rapala-wobblern av samma modell fast en annan färg.

En stund senare låter jag spöt med den större wobblern ligga i spöhållaren i aktern på båten och släpper ut ungefär 10meter lina, så wobblern susar strax under vattenytan, då hugger det först på mitt ul-set som jag har i händerna, och även Johan skriker fisk, medans jag vevar in abborren som tagit min wobbler, kollar jag på stOrm wobblern som sitter på andra spöt och ser en skaplig virvel av en gädda som misslyckas att nypa mitt drag, skapligt aktivitet det blev.

Det blåste upp en del medans vi var ute på sjön, vindarna var kalla, nu känns det verkligen som hösten står bakom hörnet, nu är det inte långt kvar innan man får lov att ta på sig flytoverallen när man ska ut för att fiska.

Hur som helst blev det en del fiskar idag, Johan fick flest på både abborre och gädda, men…
Jag kom inte långt efter.

Johan lyckades få 5st gäddor och 10st abborrar, medans jag tog 4st gäddor och 7st abborrar!

Tack Johan för en riktigt trevlig dag!

Skitfiske!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments