SMACK! Där satt den!

Idag drog Jag, Sofi och Isabell med min mor&far ut till sjön för att prova lyckan efter gädda.

Kände på mig att idag var det dags att nöta gädda i sjön, graderna i vattnet var inte särskilt kalla runt 17-18grader.
Men beslöt mig iaf för att nöta mer efter gädda än abborre, då jag tog mitt personbästa på gädda under november månad förra året!

Jag börjar fiska med far min och lämnade dem andra på land med husbilen, första spoten får jag hugg efter bara 3minuter, en mindre gädda mellan 1-2kg klev på. Efter en snabb release kunde jag åter igen blöta ner wobblern i det mörka vattnet, för att hoppas på att något större skulle kliva på.

Tog en bra stund innan vi fick någon kontant, jag lät rapala wobblern åka i sjön med spöt i spöhållaren, lyckades även få upp 2 mindre abborrar, men fisket efter gädda blev riktigt trögt. Efter vi fiskat nån timme, så beslutar vi för att ge upp och åka emot startplatsen, men något bromsar i ena sidan av min lina, vi blir tvugna att lägga i ankaret då en större madame tagit min wobbler på samma ställe som för 1-2veckor sedan tog min rapala wobbler när jag var ute med Sofi och fiskade, den fisken jag aldrig fick se efter 10-15minuters fight på ultralätta!
Jag tyckte jag kände igen beteéndet av denna, att det måste vara samma fisk som då!

Det tog en stund innan jag ens fick se skymten av henne, men denna gång såg vi varandra och det blev kärlek omedelbart! Kärlek börjar oftast alltid med bråk, så en fight på nån minut blev det innan jag fick in henne till båten och äntligen ta tag i damen!

Jag tänkte omedelbart personbästa! Hon kändes inte lika lång! Men tjock, det var hon!
Medans pappa hjälper mig med gäddsäcken och fram med electrosamsung vågen så lyckas vi äntligen väga min fångst!

Vågen visade efter att dragit bort gäddsäcken, så blev resultatet 7,3KG! Vilket är ett nytt personbästa för min del med hela 3hg!

Vi fotograferade fisken efter vägning och sedan blev det även en puss på gäddan för att sedan släppa tillbaks damen för att bli lite större till hösten!

Jag känner mig riktigt nöjd! Men större ska tas och nu börjar man få upp självförtroendet igen! Som varit som bortblåst under hela sommaren, då storlekarna på fiskarna varit dåliga från min sida!

Hur som helst, vi åker tillbaks till bryggan för att grilla korv, till vändplatsen hade nästan hela släkten kommit.
Christer med hans sambo och deras barn, Äldsta bror med sina två döttrar, kändes lite som en släktträff mitt ute i ingenstans, vilket var riktigt roligt att berätta över fångsten och visa bilderna!

Hur som helst så umgås vi en stund, tar även ut bror som vill fiska av lite längs vassen med ett skeddrag, lyckades få på en gädda runt 3-4kg iaf, men tyvärr lossnade den ganska snabbt.

Vi åkte tillbaks till bryggan för att hämta Sofi, då bröderna tänkt åka hem.
Både Jag och Sofi fortsätter att nöta efter gädda, jag lyckas åter igen få något tyngren än en snipa på kroken, efter en rejäl match så får jag damen intill båten och konstaterar att hon blivit attackerad av en grymt mycket större fisk, sår över magen och ryggen. Vågen på lipgripen visade strax över 4kg, efter fotografering så släpptes även den tillbaks.

Mycket fler fiskar än så blev det inte, men gissa om jag är nöjd!

Bilder från en underbar dag finner ni här nedanför!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

One thought on “SMACK! Där satt den!

  1. ivar skriver:

    Grattis ;D det var ju min det där.

Comments are closed.