Trolling | Troligtvis den mest lyckade gäddpasset hittills!

Vi anlände till sjön runt klockan nio på förmiddagen, vädret var riktigt kusligt, riktigt tjock dimma!
Väl vid bryggan såg man inte mer än möjligt 5meter bort, kusligt men riktigt intressant väder, då vi inte provat att fiska i tjock dimma! men själv tycker jag att det borde vara riktigt lovande.

Efter 5minuter fiske som resulterade en mindre gädda, men ändå ”duglig” på 3,5kg, sen gick det troligtvis inte mer än 5minuter till innan det ytterligare högg på mitt spö, kändes som en mycket bättre bit, runt fem kilot tippade jag på, men när den gröna krokodilen närmade sig båten och slängde med huvudet över vattenytan och gapet vi såg, blev vi lite exalterade över storleken på huvudet! Vi fick den landad och med tanke på storleken så hoppades vi på att den låg över 8kg! Nu måste jag också säga ”Tyvärr” så låg den ”bara” på 7,4kg! Men det var en ökning på personbästa med 1hg! Även om det blev personbästa så blev jag fortfarande besviken att jag inte fick höja det till över 8kg! Men positivt tänkande så är jag 1hg närmare iaf!

Fisket för Johan var trögt, trögaren normalt, medans jag plockade fisk efter fisk, så fick Johan äntligen en landad, en liten rackare dock, men det vände senare på eftermiddagen till det bättre!

Hur som helst, när vi satt i bilen påvägen till sjön så pratade vi en del om älgar och att vi aldrig sett en älg simma över sjön, som man sett i filmer, men döm till vår förvåning så hör vi ett JÄTTEPLASK en bit ifrån oss och där kommer älgen och simmar över sjön, ganska weird känsla när man hade pratat om det tidigare på morgonen.
Inte nog med det, så kommer det 5-10minuter senare en jakthund och simmar över från ingenstans som fått vittringar från tjuren som hade ett försprång.

Vi fortsätter att fiska, Vi lyckas landa några fler större fiskar, fisket har aldrig varit så bra som idag!
Jag (Tommy) lyckades landa:
1st på 3,5kg
1st på 4kg
1st, på 4,5kg
2st på 5kg
och slutligen en på 7,4!
Sen blev det även 2st mindre som inte är värd att nämna! (Sammanlagt 8st)

Johan som hade en riktigt taskig start lyckades tillslut få upp:
1st på 3kg
1st på 4kg
1st på 5kg

vi har aldrig förr landat så många gäddor i såpass bra storlekar i sjön förrut, det var riktigt roligt!
Låter bilderna tala för sig själv!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments