Trolling | Fiske igår med Henning

Igår ringde klockan 05:30 men klev inte upp först när kaffebryggarens inbyggda timer slogs igång 05:45.
Matkassen var redan färdigpackad i kylskåpet.
Johan kom som planerat till mig 06:00, det var fortfarande mörkt som natten ute och termometern visade sig stå på minusgrader. Vi packade hans grejer i min bil för att påbörja färden mot sjön.

Påvägen till sjön så började det gryna, ängarna var fyllda som en vit matta av frosten, det kändes riktigt lovande!
Väl vid parkeringen så sätter vi på oss flytoverallerna och börjar packa ur bilen för att gå till båten, där vi möts av en istäckt båt, brr så kall den såg ut, men vattnet i båten hade däremot inte fryst, så det gick utan problem att ösa ur!

Vi stannar till vid första hotspoten, jag tar tag i jerkspöt och börjar med att välja skitmörten från bigbandit serien, jag kastar 4st kast och på alla fyra kast har jag fyra hugg, en landad! Johan väljer att ta fram filmkameran och i samma ögonblick så slutar det hugga, märkligt…
Johan tar och kastar ett kast medans jag jerkar och han vevar sakta in betet, vips så lyckas han få på en skaplig gädda! Riktigt fina rusningar, ger inte upp i första taget! efter avkrokning och fotografering så vägde vi fisken och vågen stannade till vid 6,5kg! Grattis Johan detta blir svårslaget!

Det var inte först morgonen blev eftermiddag och solen var påväg ner jag lyckades iaf få på en 4kg gädda, men kort därefter får Johan ytterligare på en riktigt gäddfight! den här var aningen galnare än den han fick på morgonkvisten, den här hoppade som en lax på vattenytan, riktigt med kräm i fisken!
Landad och avkrokad så visade vågen 5,1kg.

Sammanlagt blev det 7st fiskar var, Största fiskarna gick till Johan, men han förtjänade väl det med tanke på hur det gick senast vi var ut dit!

Hur man mår idag är ett annat kapitel, idag har man dånande huvudvärk, värk i tänderna och näsan droppar som en läckande vattenkran, bihålsinflamation? Nu blir det att vara hemma fram tills man blivit riktigt kry, tröttnat på att vara sjuk nu efter en vecka!

Bjuder givetvis på några bilder!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments