Gavleån | När gösen är på hugget är det svårt att sitta hemma!

När Jag kom ner igår strax efter 18:00 så var det samma förutsättningar som i förrgår, samma vattenflöde, ungefär samma vind, Jag tänkte att fisket skulle börja från den heliga busskuren, såg att Roger Mellberg stog borta på Murénbron, Men det fick inte Mig att ändra mina planer. Redan på tredje kastet fick jag utdelning!

Det var bra gung från början, men efter att den kom upp till ytan så var det ungefär samma storlek som på dom igår! Jag började bogsera fisken bort till livbåten som börjar bli ett vanligt fenomen med tanke på den grova fisken som simmar längs åns botten! Jag ser på andra sidan ån att Johan Henning är på gång, ringer honom på en gång! Snabbt var han på plats för att hjälpa mig med att få upp fisken samt fotografering, vågen visade prick 3kg! Efter det så släpptes fisken åter till det fria! Efteråt så gick vi tillbaks till hotspoten (busskuren). Johan riggade sitt spö och såg riktigt taggad ut! Det dog ut lite med aktivitet av fisken. En stund senare kom både Niklas Lövstedt och Mellberg på plats, Mellberg får en del hugg, som inte vill nypa jiggen ordentligt, men till slut lyckas han kroka fisken! En fin fisk på cirka 3,5-4kg! Bogsering blir det även på den här, konstaterar att kroken sitter stenhårt i övredelen av mun, perfekt enligt min mening! Snabbt fotografi innan Mellberg släpper tillbaks gösen.

Efter den fisken så dog ån för en längre stund, Jag beslöt mig att låta platsen(busskuren) vila och gick ner till Murénbron för att pimpelfiska lite, det tog inte mer än några duttar med spöt innan jag kände stötar på jiggen och gör ett mothugg och på andra änden av reven sitter en gös på 1,7kg, tyvärr blev det en felkrokning i strax under gällocket som satt stenhårt och till min hjälp följde Niklas med att kroka av fisken som tyvärr flyger ner i backen efter att kroken lossnat, så det finns inget annat alternativ än att ta rätt på fisken istället för release som var planerat från början. Efter att fiskat av bron, utan några fler framsteg återvände vi till busskuren för att hoppas på något större skulle nypa våra beten. Senare under kvällen kommer även Kjell Bohlin på plats, han intar en av sina favoritplatser som jag förstått det, Bron där jag fick min felkrokade gös och det tar inte lång stund innan vi springer dit för att ta en bild, en gös som vägde 2,4kg!

Vi flockas på bron allihopa och fiskar av en liten yta ganska snabbt, Återvänder tillbaks till busskuren som även de andra gjorde förutom Kjell, det tog inte längren 1minut efter att vi gått innan han fick en till, dock så var det en mindre, så det blev release på den! Tony ”Gavleöring” Berggren, Niklas, Johan och Jag fortsätter att jigga från kuren, Tony provar att gå några meter uppströms och det ger gung i spöt! En fin bit på runt 2,5kg! Men tyvärr lossnar den vid kanten, men Tony var glad och blev lite varm i kroppen, alltid kul att få gunga! Vi har det riktigt trevligt nere vid ån denna snöfria December kväll med runt 3-5+ grader, det känns som det börjar bli såhär vartannat år när det gäller snö och minusgrader!
Men Nu tillbaks till fisket! Niklas får sin första drillning! Och vilken kamp det blir, verkar som en praktgös svalt hans gummiga bete! Äntligen! Tony tar fram videokameran ihopp om att det är en riktigt fin fisk, Det tar en lång stund innan den ens tänkt komma till ytan, Jag ropar efter Kjell att komma med sänkhåven! Niklas anar att det är en större gädda, men Jag kollar på gunget på spöt och konstaterar att det är en gös, Jag glädjer mig verkligen med honom! Nu  måste det vara en gös på 5+ utan dess like! Jag går lite nedströms för att försöka få en skymt av fisken, som bara drar sig ner till botten, Niklas ler fundersamt med att det är en gädda i tankarna men hoppas givetvis att det är en gös, efter en stunds drillning så visar sig fisken vid ytan och döm till min förvåning och besvikelse när det är en felkrokad gös kring 2-2,5kg, Måttligt besvikna blev vi, framför allt Niklas vilket man förstår! Kjell sänkte ner håven för att ta upp fisken, medans Kjell tar upp fisken och håller i håven, så fastnar jiggen i nätet och medans Niklas försöker få lös jiggen från håven så Jag tar över fisken och springer uppströms till livbåten, för att släppa tillbaks gösen till det fria, riktigt bra teamplay!
Klockan börjar bli sent, Kvar står bara Jag, Niklas, Tony och Kjell, Nu var det dags igen, ropar åt Tony att det är fisk! Riktigt pigg sådan, det jag märkt är att det blir mer fight i fisken ju senare det blir, börjar bogseringen till livbåten, den här ville inte åka längs ytan, tar en stund innan ens Tony får se fisken, men väl vid livbåten får han se den och tycker den ser tjock o fin ut!

Tack Tony till fotot av Fisken! Så den snabbt kunde släppas tillbaks till det fria!

Fler fiskar än så blev det inte ikväll, Jag har sagt det förr men jag säger det igen, riktigt fin medelvikt på åns gösar, nu gäller det att passa på innan isläggningen är här, vilket kan ske när som helst!

Skitfiske och tack för en riktigt Trevlig kväll\natt med riktigt goa vänner!

På nya äventyr! // Tommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments