En dag med hela teamet!

Dagen var kommen då hela Team Suomela skulle samlas och fiska tillsammans för första gången!

Klockan ringde 06:00 jag hämtade upp Evelina Henriksen som också skulle ut och fiska denna dag.

Anlände vid Marma ca 0640 och det var fortfarande kolsvart ute, Peter Widmark var också på plats så vi beslöt oss att fiska med honom också. Började fixa till alla spön i mörkret så gott det gick, medans Peter borrade ut dom flesta hålen med sin motorborr.

Hålen klara, bara att sätta ut våra spön, sagt å gjort. Då kom väntan, dock inte så länge denna gång. En riktigt fällning blir det och på Evelinas spö såklart, fight utspelar sej och fisken kommer upp, en 4kg gädda och Evelina blir lyrisk.

Bara att säga grattis och gå vidare med att bevaka sina egna spön men det va så lugnt så lugnt. Helt plötsligt kom det välkända pinglandet och Peter bär iväg med raketfart! och upp kommer en 4.5 kg gädda fotograferades för att sedan släppas tillbaka i vattnet.

Så dyster börjar jag gå iväg till mina hål för att rensa och givetvis precis när jag går förbi Evelinas spö så fäller det och det bara skriker ut lina.

Hon kommer flygandes och gör ett mothugg, självklart sitter den och resultatet blev 7kg nytt pb för Evelina!! Grattis.

Ja nu var jag på topp humör! fiskar landade och jag är glad för dom andras skull, nu var det dags för mig att få drilla fisk, tyckte jag själv och Evelina sa att nu fick jag ta nästa hugg även på hennes grejer. Vi satt oss ner och fikade lite och surra, mitt under fikat så får vi ett fäll och jag smyger dit för att kolla om den löper lina, javisst! Mothugg, den sitter, börjar en fin drillning som slutar med en 6.12kg gädda. Nu var jag äntligen nöjd igen.

Sitter fortfarande och väntar på att Tommy ska komma ut med resten av teamet. Efter ett tag så kom dom äntligen, dom packade ur bilen och begav sig till våran plats och det märktes att dom var taggade.

Peter borrade upp 6 nya hål åt dom och Tommy satt ut spöna. Sen kom den längsta dödperioden på länge, inte ett liv, ingenting. Men till slut fällde ett av peters spö och upp kom en 5kilos. Skönt tänkte vi, nu är dom på hugget igen, men ack så fel vi hade. Klockan börjar närma sig 1500 och mörkret infaller snart.  Jag tar en till tur och vaskar mina hål tänkte jag, vid mitt tredje hål så märkte jag att rullen löpte lina när jag kom, va fan den har ju inte fällt säger jag och tar upp spöt å gör ett mothugg, visst det är nått som sitter iallafall. Upp kom en liten liten gädda.

Tiden går och några är fortfarande FF, så frustrationen infinner sig. Vi hade bestämt att Sofi skulle få ta nästa hugg som kom.

Äntligen så fäller ett av mina spön ordentligt och som sagt var det Sofi som skulle få kroka denna, allt filmades av Tommy och det gick gallant, fint mothugg och landning med viss hjälp, 6.2kg stannade vågen på . Grattis grattis! 🙂

Mer än så här blev det inte denna gång, men flera turer är planerade.

SKITFISKE OCH PÅ ÅTERSEÉNDE!
// Johan @ Fisketeam Suomela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments